Froome støtter saken Armstrong sykler for: - Veldig nær hjertet mitt

Skaper kaos i Tour de France-sirkuset.

KONTROVERSIELT: Lance Armstrong (til høyre) sykler to Tour de France-etapper én dag før Tour-rytterne for å skaffe inntekter til forskning på blodkreft.

Lance Armstrong skapte mediekaos da han torsdag inntok Frankrike for å sykle ritt for å skaffe penger til forskning på blodkreft. Han skal sykle to Tour de France-etapper én dag før rytterne.

43-åringen, som jukset seg til sju Tour de France-seirer, var også ute på Twitter og bidro til dopingspekulasjoner da Chris Froome viste styrke på den første fjelletappen.

Les også

Armstrong vender tilbake: Her er syv øyeblikk som bedro en hel idrettsverden

Froome støtter saken

OMSTRIDT: Lance Armstrong på plass i Frankrike. Rundt amerikaneren står drøssevis av journalister og mediefolk.

Konfrontert med Armstrongs retur til Frankrike og Tour de France-sirkuset, velger Chris Froome å fokusere på saken amerikaneren sykler for.— Han er ikke tilbake i Touren. Han er ikke på start eller noe lignende. Det han faktisk gjør er å hjelpe Geoff Thomas (tidligere britisk fotballspiller, overlevde blodkreft etter karrieren, journ. anm.) med å skaffe penger til forskning på blodkreft.

— Det er en sak som er veldig nær hjertet mitt. Jeg ønsker Geoff Thomas og de andre lykke til med å skaffe så mye penger de klarer til saken. Med tanke på Lance, så er han som sagt ikke på start. Det er en ikke-sak for oss, forklarer Froome til pressen etter den ellevte etappen.

Følg Tour de Frances klatrefest direkte!

- Vi betaler prisen for skadene han har gjort

Det var den tidligere fotballspilleren som engasjerte Armstrong og leder innsamlingsaksjonen. Froomes lagkamerat Geraint Thomas synes ingenting om at Armstrong er tilbake i Frankrike og får oppmerksomhet i forbindelse med verdens største sykkelritt.

— Han har gjort nok skade. Vi betaler prisen for skadene han har gjort til sporten vår, sier femtemann i sammendraget med tanke på dopingspekulasjonene som dukket opp i forkant av og etter den første fjelletappen.

Les også

Froome ønsker å la seg teste av uavhengige leger

Tour de France fortsetter torsdag med en spektakulær fjelletappe i Pyreneene hvor målgang er opp utenforkategorifjellet Plateau de Beille. Der er Froome den største favoritten.

Følg dramatikken direkte her!