Sport

Froome støtter saken Armstrong sykler for: - Veldig nær hjertet mitt

Skaper kaos i Tour de France-sirkuset.

KONTROVERSIELT: Lance Armstrong (til høyre) sykler to Tour de France-etapper én dag før Tour-rytterne for å skaffe inntekter til forskning på blodkreft.
  • Even Emberland

Lance Armstrong skapte mediekaos da han torsdag inntok Frankrike for å sykle ritt for å skaffe penger til forskning på blodkreft. Han skal sykle to Tour de France-etapper én dag før rytterne.

43-åringen, som jukset seg til sju Tour de France-seirer, var også ute på Twitter og bidro til dopingspekulasjoner da Chris Froome viste styrke på den første fjelletappen.

Les også

Armstrong vender tilbake: Her er syv øyeblikk som bedro en hel idrettsverden

Froome støtter saken

OMSTRIDT: Lance Armstrong på plass i Frankrike. Rundt amerikaneren står drøssevis av journalister og mediefolk.

Konfrontert med Armstrongs retur til Frankrike og Tour de France-sirkuset, velger Chris Froome å fokusere på saken amerikaneren sykler for.— Han er ikke tilbake i Touren. Han er ikke på start eller noe lignende. Det han faktisk gjør er å hjelpe Geoff Thomas (tidligere britisk fotballspiller, overlevde blodkreft etter karrieren, journ. anm.) med å skaffe penger til forskning på blodkreft.

— Det er en sak som er veldig nær hjertet mitt. Jeg ønsker Geoff Thomas og de andre lykke til med å skaffe så mye penger de klarer til saken. Med tanke på Lance, så er han som sagt ikke på start. Det er en ikke-sak for oss, forklarer Froome til pressen etter den ellevte etappen.

Følg Tour de Frances klatrefest direkte!

- Vi betaler prisen for skadene han har gjort

Det var den tidligere fotballspilleren som engasjerte Armstrong og leder innsamlingsaksjonen. Froomes lagkamerat Geraint Thomas synes ingenting om at Armstrong er tilbake i Frankrike og får oppmerksomhet i forbindelse med verdens største sykkelritt.

— Han har gjort nok skade. Vi betaler prisen for skadene han har gjort til sporten vår, sier femtemann i sammendraget med tanke på dopingspekulasjonene som dukket opp i forkant av og etter den første fjelletappen.

Les også

Froome ønsker å la seg teste av uavhengige leger

Tour de France fortsetter torsdag med en spektakulær fjelletappe i Pyreneene hvor målgang er opp utenforkategorifjellet Plateau de Beille. Der er Froome den største favoritten.

Følg dramatikken direkte her!

Les også

  1. Klatrekongen hedret kreftrammet lagkamerat med seier

Les mer om

  1. Tour de France