Sport

Drømmestart for Kristian Kjelling

I første forsøk som Drammen-trener ble det seier 31-23 over Runar med tidligere DHK-spiller Frank Løke.

Kristian Kjelling i sin debut som Drammen-trener.
  • Arne Hole

SANDEFJORD: Det var stinn brakke i Runarhallen med 1153 tilskuere da Frank Løke skulle gjøre comeback etter 12 år i utlandet – og et kort og noe støyende opphold i Drammen.

Løke hadde lovet hevn over sin gamle arbeidsgiver, som sparket ham etter at det gikk litt for vilt for seg på julebordet, hvor også Glassverkets damelag deltok. Løke kom på banen med et tenningsnivå som nærmest utløste brannalarmen. Allerede under innløpingen veivet han energisk med armene for å få i gang hjemmepublikumet.

Les også

Kjelling blir trener i kriserammet klubb

Tenningen var ikke særlig lavere da kampen kom i gang, og VM-dommerne Kjersti Arntzen og Guro Røen måtte flere ganger be Løke om å roe seg ned.

Men Runar trenger tydeligvis tid på å nyttiggjøre seg Løke, som nå er mer i matchvekt enn da han ankom Drammen temmelig skrapet og og maratonmodus i høst. Ikke før det var gått 27 minutter greide medspillerne å finne Løke i scoringsposisjon. Før det hadde han bare blitt avblåst for feil sperre to ganger.

Etter pause var Løke like anonym og gikk målløs av banen.

Drammen ledet 12-10 til pause og skaffet seg femmålsledelse ti minutter før slutt. Den var Runar aldri i nærheten av å hente inn.

Les også

Fra invalidefrykt til Drammen-trener for Kjelling

Hjemmekamp søndag

Drammen lå tredje sist med bare åtte poeng før Kjelling ledet laget for første gang onsdag kveld. Med seieren over Runar rykket DHK forbi Bækkelaget på bedre målforskjell og har én kamp mindre spilt.

Nå har Kjelling fire dager på seg til å heve laget ytterligere før Kolstad kommer til Drammenshallen søndag. Deretter skal DHK møte topplaget Arendal på bortebane neste søndag.

Når Kjelling blir bra i kneet og også kan spille, er foreløpig uklart.

Blir han så god som trener at han ikke trengs på banen?

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Les også

  1. Hevder nok en norsk håndballjente signerer for Issy Paris

Les mer om

  1. Håndball