Norge ville droppe Pattaya, men ble stemt ned av FIS

Norges Skiforbund fikk ikke flertall for å flytte FIS-kongressen fra Pattaya.

FIS-sjef Gian-Franco Kasper (venstre) og skipresident Erik Røste i Åre. Røste prøvde å flytte FIS-kongressen i 2020 fra Pattaya, men fikk ikke gehør.

FIS’ valg om å legge neste års kongress til Pattaya i Thailand har skapt store reaksjoner.

Norges Skiforbund valgte derfor å legge frem et forslag om å ta opp igjen tildelingen under et styremøte i Åre onsdag, men ble stemt ned av FIS Council.

– I styremøtet i dag argumenterte jeg for at saken burde tas opp igjen på nytt da dette etter min mening er en feil beslutning. Vi som en internasjonal idrettsorganisasjon skal ikke sette oss i en slik helt unødvendig situasjon. Det skader vårt omdømme, og alt det positive som skjer og som blir besluttet kommer i skyggen, sier skipresident Erik Røste i en pressemelding.

Les også

Så fjernt fra Pattaya som det er mulig å komme

Skipresidenten foreslo at styret skulle gi FIS et mandat til å finne en alternativ løsning.

– På tross av positiv støtte, fikk jeg ikke tilstrekkelig tilslutning i møtet til at saken skal tas opp på nytt. Det beklager jeg sterkt. Jeg mener FIS med dette sender helt feil signaler i forhold til sitt omdømme, understreker Erik Røste.

Marrakech i Marokko skulle opprinnelig være vertsby, men da Marrakech ikke kunne arrangere kongressen likevel, falt valget på Thailand. Pattaya ble stemt frem foran Hongkong med knappest mulig margin.

– Selv om jeg normalt ikke er tilhenger av omkamper, synes jeg dette var en så feil avgjørelse, først og fremst på grunn av det tvilsomme renommé knyttet til sexindustri som har preget denne byen i en årrekke, at jeg ønsket det skulle tas opp igjen på nytt, sier Røste.

Les også

Trondheim Aps nye krav for ski-VM: Vil stanse FIS-kongress i Pattaya og kaste president Kasper

– Sammen med en annen styrerepresentant ba jeg derfor for noen uker siden om at denne avgjørelsen måtte diskuteres på nytt her i Åre, sier Røste.

FIS-kongressen i 2020 blir svært viktig for Norges del. Her skal det avgjøres hvem som får VM i 2025. Trondheim er blant søkerne.

Trondheim arrangerte ski-VM i 1997 og har forsøkt seg to ganger etter det uten å få napp fra FIS. Trondheim tapte for tyske Oberstdorf for å få mesterskapet i 2021, og i kampen om å få mesterskapet i 2023 tapte de for Planica.