Sport

Casper Ruud nedsablet sensasjonelt USAs beste tennisstjerne

Snarøya-gutten slo John Isner i ATP Cup. Kampen markerer to høydepunkter i karrieren for Ruud.

Casper Ruud slo amerikanske John Isner i ATP Cup fredag.
  • NTB

John Isner – Casper Ruud 7–6 (7–3), 6–7 (10–12), 5–7

Det ble en tett kamp mellom Casper Ruud og USAs høyest rankede tennisspiller. John Isner, som er nummer 19 i verden, vant det første settet 7–6 etter tiebreak, før Ruud slo tilbake i andre sett. Den norske 21-åringen vant det tredje og avgjørende settet 7–5.

Ruud møtte Isner i Wimbledon i fjor, men ble da servet av banen av den høye amerikaneren. Dette ble en kraftig revansj.

– Jeg gjorde det jeg sa før jeg gikk på banen: Å prøve å nøytralisere serven hans så godt som mulig. Han har jo en ekstrem høyde og en ekstremt bra serve, så jeg følte at jeg gjorde det bra. Det var jo egentlig bare ett break i hele kampen, selv om jeg følte at jeg hadde noen sjanser til at det kunne vært enda mer. Litt stang ut på ballene i første og andre sett, men det var ekstremt deilig å få seieren, sa Casper Ruud til Eurosport etter kampen.

Les også

Leyton Rivera (18) kan få oppleve noe Casper Ruud (20) ikke fikk: – Perfekt for norsk tennis

Spår bestenotering på rankingen

Det er første gang Ruud slår en spiller som er rangert blant de 20 beste i verden.

– Jeg spilte veldig bra og en nesten feilfri kamp, så mer enn det kan jeg ikke be om av meg selv. Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd, og nå må vi prøve å gjøre vårt beste i double, så kanskje vi kan vinne hele lagkampen, sa Ruud.

En ting er Ruuds historiske seier mot en topp 20-spiller. Seieren vil også, ifølge Tennis-Norge, føre til at Ruud klatrer til sin høyeste rangering på verdensrankingen noensinne. Ruuds bestenotering er nummer 54. Det oppnådde han i uke to i august i år.

Les også

Ruud nominert til talentpris: – Jeg er beæret

Vant også doublekampen

Ruuds seier førte til at Norge utlignet til 1–1 mot USA i lagturneringen ATP Cup i Australia. Noen timer senere sikret Ruud og lagkamerat Viktor Durasovic norsk seier i den avgjørende doublekampen mot USA.

Austin Krajicek og Rajeev Ram var favoritter, men greide ikke å stoppe den norske tennisduoen. Dermed vant Norge det første gruppeoppgjøret.

Amerikanerne vant første sett i doublekampen 6-4, før nordmennene leverte varene i andre sett og utlignet med 6-3. Dermed gikk det rett til avgjørende tiebreak, der Norge vant 10-5.

Nå venter kamper mot Italia (søndag) og Russland (tirsdag). Dette er de to andre lagene i Norges gruppe.

(NTB/100 % Sport)

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis
  3. ATP