Sport

Norsk overraskelse i verdenscupen: Haugen på 2.-plass etter superomgang

Leif Kristian Haugen viste VM-form og kunne juble for sin aller første pallplass i verdenscupen i storslalåm i Kranjska Gora lørdag.

Leif Kristian Haugen behersket regn og tåke og sikret sin første pallplass i verdenscupen med annenplassen i storslalalåmrennet i Kranjska Gora lørdag. Han kjørte seg opp fra 12.-plass etter første omgang.
  • NTB

Han tok 2.-plassen.

Det var bare Marcel Hirscher som var bedre enn Haugen under de svært vanskelige forholdene med tåke og regn. Haugen var ikke helt heldig i den første omgangen, men i finaleomgangen var det klaff, både med kjøringen og forholdene.

Hirscher var suveren. Han ledet med nesten sekundet på Henrik Kristoffersen etter den første omgangen, men Kristoffersen klarte verken å matche Haugen eller Hirscher og falt ned til 11.-plass. Han ble slått med 1,31 sekund.

Les også

Den grusomme ulykken kunne ødelagt alt for bronse-Haugen: - De kaller meg «trefoten»

Historisk Hirscher

Hirschers seier var historisk. Ikke bare sikret han seg seieren i storslalåmcupen, men han tok også sin sjette strake totalseier i verdenscupen. Det har ingen klart på herresiden.

Aleksander Aamodt Kilde var 1,51 sekund bak Hirscher og ble nummer 15, mens Marcus Monsen sikret karrierebeste i verdenscupen med 17.-plass, 1,75 sekund bak østerrikske Hirscher.

– Det var ekstremt vanskelige forhold i denne finaleomgangen, så er jeg veldig fornøyd med at jeg klarte å holde ledelsen fra første omgang og sikre seieren, sa Hirscher til FIS-TV etter seieren.

Søndag er det slalåm som står på programmet i Kranjska Gora som gjerne blir kalt «norskebakken» etter mange norske triumfer i denne bakken. Lørdag var det Leif Kristian Haugen som holdt de norske tradisjonene i denne bakken i hevd.

(©NTB)