Sport

Verdenseliten på plass - vil sikre seg OL-billett i Sørmarka

Det er skøytefest i Sørmarka Arena denne helgen. Utøvere fra fra hele verden må prestere sitt beste for å kvalifisere seg til OL.

Ida Njåtun sykler ut syra etter fredagens distanser, lørdag skal hun gå 1500 meter i Sørmarka Arena. Foto: Jarle Aasland

  • Lars Hjalmarsson

Fredag startet World Cup-helgen på skøyter i Sørmarka Arena. Skøyteløpere har kommet fra hele verden for å kvalifisere seg til OL.

– OL er stort, men jeg kan ikke tenke på det nå. Jeg må fokusere på at hvert løp jeg går er det viktigste der og da, sier Ida Njåtun.

Les også

Sverre Lunde Pedersen etter dobbeltseier: – Jeg har fått gode svar, noe helt annet enn på samme tid i fjor

Hundredeler fra opprykk

Njåtun går i gruppe B denne helgen. På fredag gikk hun en 500 meter på 39.69, noe som ga 11. plass i gruppa. På 1000 meter brukte hun 1.16.81. Det ble en fjerdeplass, tre hundredeler bak tredjeplassen.

– Det var ganske surt. Jeg er bare tre små hundredeler fra å komme meg opp i gruppe A, sier Njåtun.

Lørdag skal hun gå distansen hun er best på, 1500 meter. På denne distansen ligger OL-håpet tyngst på skuldrene til 26-åringen.

– Det går opp og ned på skøyter, men jeg vet at jeg er god nok for pallen i OL. Så lenge alt stemmer. Jeg må bare gå fort frem til det. Går jeg ikke fort, så har jeg ikke lyst til å dra, sier Njåtun.

Les også

Lorentzen klarte ikke å følge opp fredagens verdenscupseier

Les også

Skøytefesten hylles fra alle hold - i november er den tilbake

Fornøyd med publikum

Lørdag er det sprint i Sørmarka Arena med 500 meter og 1500 meter for både kvinner og menn. Søndag er det 5000 meter, 10.000 meter og lagsprint på programmet.

Njåtun er meget fornøyd med publikummet som har tatt turen før arbeidsfløyta har gått på fredag.

– Jeg tror aldri jeg har gått et b-løp hvor det har vært så god stemning på tribunen. Det kan jo ha litt å si at jeg er norsk, men jeg merker det på det som kommer fra utlandet også, at de er veldig fornøyd med stemningen, sier Njåtun.

Les mer om

  1. Sørmarka Arena
  2. Skøyter
  3. OL