Sport

Snildal vurderer å legge opp

Revurderer svømmekarrieren etter skuffende resultat.

LYKTES IKKE: Ingvild Snildal. Her fra søndagens 100 meter butterfly.
  • Petter Remen Hanssen

Ingvild Snildal var skuffet etter at hun røk ut av svømme-VM i forsøket på 50 meter butterfly fredag. Hun var rett og slett sjanseløs.

Den norske mesteren svømte inn til 26,87 sekunder. Det holdt til en 24.-plass. Skulle hun ha tatt seg videre til semifinalen måtte hun ha svømt 33 hundredeler bedre.

Etter løpet meddelte Snidal til SVT at hun må revurdere svømmekarrieren.

– Jeg hadde håpet å svømme ganske mye fortere, men det er et steg i riktig retning. Jeg må bare finne ut av om det er dette jeg vil, om jeg synes det er gøy. Nå skal jeg ta meg en lang ferie og legge meg på stranden i dag, sa Snildal.

I NM-finalen tidligere i sommer svømte Snildal inn til 26,79 på favorittdistansen sin. Det kan tyde på at hun ikke akkurat har truffet med formen til VM, og etter at hun var slått ut fredag, var hun utrolig skuffet og langt nede.

— Jeg svømmer så bra på trening, og jeg er i kjempegod form. Dette sitter i hodet. Jeg stresser og vil for mye, sa Snildal til SVT etter løpet.

- Koster mye mentalt

VM har ikke akkurat vært noen suksess for svømmeren fra Asker. 50 meter butterfly var hennes sterkeste kort i VM, en distanse og stil svømmeren har sterke resultater fra tidligere. Jenta fra Asker innrømmer at det er tøft å være langt unnade beste.

— Det koster mye mentalt å være her og jeg har vært mye bedre enn dette tidligere. Det er tøft ikke å være i toppen lenger, sier den utslåtte svømmeren.

Snildal tok seg riktignok til semifinalen på 100 meteren som er OL-distanse for butterflysvømmerne, men var langt unna finaleplass.

Nå er det bare ryggspesialisten Lavrans Solli som kan sikre Norge en finaleplass i svømme-VM i år. Han skal i aksjon i forsøket på 50 meter rygg lørdag. Dersom han klarer en finaleplass skal ha også i aksjon søndag, på avslutningsdagen for årets verdensmesterskap.

Les mer om

  1. Svømming