Sport

Gjerde overtar etter Harrington i Sola

Scott Harrington fratrer som hovedtrener for Sola håndballs a-lag. Inn kommer Viking-trener.

Joar Gjerde skal forsøke å få fart på Sola. Jarle Aasland

 • Ingvild Lygren

Viking-trener Joar Gjerde overtar hovedtreneransvaret for Sola midlertidig, melder klubben tirsdag kveld.

Gjerde var i trenerteamet til Knut Ove Joa før han forlot Sola til fordel for Viking i 2017. Gjerde vil være ansvarlig for denne ukes treninger, samt NM-kampen mot Flint onsdag og søndagens bortekamp mot Molde i eliteserien.

Tidligere tirsdag trakk Harrington seg på bakgrunn av manglende sportslig suksess.

– Som hovedtrener er jeg ansvarlig for å sikre at resultatene blir levert på banen, og tabellen lyver ikke. Det trengs noen endringer nå, sier Scott Harrington til Aftenbladet etter at avgjørelsen om at han fratrer sin stilling som hovedtrener for Sola er kjent.

Les også

Camilla Herrem etter nytt tap: – Vi skjøt jo i stykker reklameskiltene

Blytungt eliteseriecomeback

Etter å ha ledet Sola ubeseiret gjennom 1. divisjon og rett tilbake til øverste nivå, har comebacket i eliteserien blitt alt annet enn jubel og seiersglede for de gulkledde.

Laget som før sesongstart hadde ambisjoner om mer enn bare å beholde plassen i eliten, har ikke klart å levere på parketten.

Etter sju strake tap og null poeng, ga Harrington i dag klubben beskjed om avgjørelsen han har tatt.

– De siste to, tre ukene har jeg følt at det var noe annet enn at laget ikke var godt nok til å vinne kampene som gjorde at vi tapte, at det handlet om treneren. Jeg synes det er på tide at laget får inn frisk luft, nye ideer og inspirasjon som gir dem de nødvendige marginene som trengs for å snu denne situasjonen, sier han.

Scott Harrington gir seg etter den elendige sesongstarten. Carina Johansen

– Jeg vil hvert fall være ydmyk nok til å akseptere at jeg ikke passet godt nok på det som er mitt ansvar denne sesongen, sier han.

Les også

Sola startet sesongen med store ambisjoner. Nå er ledelsen i villrede etter fiaskostart.

– Fortsatt tid til å snu det

Den britiske treneren kom til Sola som assistenttrener for Knut Ove Joa etter nedrykket i mars i fjor. Han tok senere over hovedtreneransvaret etter Joa.

Harrington forteller at det var en tung avgjørelse å gi seg som hovedtrener nå. Han opplevde at han hadde tillit fra spillergruppen og fra styret til å fortsette, men valgte likevel å gi seg da resultatene fortsatte å utebli.

– Jeg kan ikke sette fingeren på hva som bør endres for å snu dette. Jeg har min stil som trener og vi har prøvd ulike ting uten at det har hjulpet. Jeg tror laget trenger noen friske ideer nå.

– Det viktigste for klubben nå er å komme seg ut av dette hurtigst mulig og fokusere på det som er viktig akkurat nå. Jeg mener det fortsatt er tid og nok kamper igjen til å snu dette, sier han.

Malin Holta sier at laget fokuserer på kvartfinalekampen mot Flint nå. Fredrik Refvem

– Kom som et sjokk

Daglig leder John H. Kåsen i Sola Håndball sier han har sett at Harrington har hatt det tungt de siste dagene, men var ikke forberedt på at hovedtreneren kom til å fratre sin stilling. Det har aldri vært et tema for klubben eller styret.

– Klubben er i sjokk over at han velger å fratre sin stilling. Han har vært en fantastisk person å jobbe med. Vi må finne en kortsiktig løsning og ta det derfra. Dette kom brått på, sier Kåsen.

Les også

Solas marerittstart fortsetter

– Gjør som vi pleier

Harrington trakk seg som hovedtrener med umiddelbar virkning dagen før Sola møter Flint Tønsberg i kvartfinalen i cupen. Malin Holta sier at spillerne forsøker å fokusere på morgendagens kamp til tross for trenersituasjonen i klubben.

– Vi spillere har selv tatt tak og trener slik vi pleier før kamp. Vi gjør det vi kan for å forberede oss godt nok til cupkampen, og håper vi er gode nok til å slå Flint, sier Holta.

Spillerne ønsker ikke på nåværende tidspunkt å uttale seg om at Harrington har valgt å fratre stillingen sin.

Les også

Sola nederst på tabellen: – Det må skje en endring

Umiddelbar virkning

Nyheten ble først kjent i en pressemelding fra klubben.

I meldingen står det:

«Det er blitt enighet mellom hovedtrener Scott Harrington og Sola Håndball om at Harrington fratrer som hovedtrener for a-laget med umiddelbar virkning.

Harrington har kontaktet klubben med ønske om å bli fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener for A-laget, noe klubben har tatt til etterretning og partene er enige om fratredelsen».

Forventninger til egne og klubbens prestasjoner er ikke innfridd og Harrington ønsker derfor å fratre som hovedtrener. Sola HK ønsker å beholde Scott Harrington i en funksjon i klubben, og arbeider med å se på alternative muligheter.

Klubben og styret har umiddelbart satt i gang arbeidet med å få på plass ny trener til A-laget i Sola HK.

Les mer om

 1. Sola håndball
 2. Håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Finaledrømmen knust: Sola hodestups ut av cupen

 2. SPORT

  Herrems gamle sjef overtar Viking

 3. SPORT

  Han er Solas nye hovedtrener

 4. SPORT

  Tidligere Sola-trener klar for Viking HK

 5. SPORT

  Den nye Sola-treneren har redningsplanen klar

 6. SPORT

  Sola holder trenerkravene hemmelig