Ruud med oppsiktsvekkende seier da det klikket for motstanderen

Casper Ruud storspilte og stoppet Nick Kyrgios i 2. runde av Masters-turneringen i tennis i Roma. Motstanderen ble diskvalifisert etter skandaløs oppførsel.

Casper Ruud under en tidligere turnering.

Kyrgios mistet hodet fullstendig i starten av tredje sett da Ruud utlignet til 1-1. Da hadde han allerede fått poengstraff for krangling med dommeren, servet underarmsserver og slått ballen mellom beina.

Så, etter at Ruud utlignet, utvekslet først australieren noen ukvemsord med dommeren, før han kastet racketen i bakken og kastet en stol inn på banen.

Kyrgios valgte deretter å pakke sekken, takke Ruud og dommeren for kampen og forlate banen. Dermed ble han diskvalifisert, selv om det var vanskelig å se om han fikk matchstraff av dommeren før han stormet ut.

Kyrgios er en tennisrebell som flere ganger tidligere har slitt med å oppføre seg på banen. I 2015 møtte han Stan Wawrinka og slang med leppa. Det ble fanget opp av mikrofoner, og i etterkant ble han utestengt fra tennisen i 28 dager, samt ilagt en klekkelig bot. Torsdag fulgte han opp med et nytt negativt kapittel.

Her kaster Nick Kyrgios stolen ut på banen.

Kjempeåpning av Ruud

Ruud spilte meget godt i åpningen. Han lå under 0–30 i det første settet, men snudde og vant i egen serve.

Så brøt nordmannen da Kyrgios servet. Igjen ledet australieren 30-0, og nok en gang viste Ruud muskler. 20-åringen snudde igjen og tok ledelsen 2–0. Og da Ruud vant fire av fire baller med egen serve og gikk opp til 3-0, begynte Kyrgios å slå ballen mellom beina og serve med underarmsserver.

I tillegg klaget han mye på dommerne i pausene og virket tidvis uinteressert på grusen i Roma.

Nick Kyrgios er rangert som nummer 36 i verden.

Etter at de tok hvert sitt game til 5-3, vant Ruud i egen serve og tok det første settet 6–3.

I det andre settet ble det jevnere. Ruud viste krefter igjen og brøt i det syvende gamet til 4-3-ledelse.

I den perioden våknet Kyrgios fra dvalen og begynte å showe mye ute på banen. Settet måtte avgjøres i tiebreak. Der var Kyrgios best med 7–5. Han feiret med å kaste vannflasker opp til publikum.

Humøret endret seg fort. Noen minutter senere måtte Kyrgios pakke utstyret og forlate grusen i Roma. Da hadde han først kastet en racket i bakken før en stol fløy ut på banen.

(©NTB)