Sport

Friidrettspresidenten hyller Sandnes-EM: – Idretten på sitt aller beste

Friidrettspresident Ketil Tømmernes roser arrangementet i Sandnes opp i skyene.

Friidrettspresident Ketil Tømmernes likte veldig godt det som skjedde under EM for lag i Sandnes i helgen.
  • Svein Hagen

SANDNES: Ketil Tømmernes var bare et stort smil under helgens EM for lag på Sandnes stadion.

Både det sportslige og selve arrangementet var ifølge Tømmernes en solid innertier.

– Det var kjempetrykk på stadion hele helgen, og det er ikke snakk om at det fulltallige publikumet bare heiet på sine norske og lokale favoritter, alle fikk jubel under konkurransene. Samtlige utøver og ledere jeg har snakket med i helgen roser Sandnes og dette mesterskapet, understreker han.

Han legger ikke skjul på at norsk friidrett virkelig er i vinden for tiden, og det vet også både publikum og andre å verdsette.

– Det hjelper også utrolig mye å ha brødrene Ingebrigtsen her på startstreken. Og de viste jo med all tydelighet både sitt sportslige nivå og sine eminente evner til å takke publikum for sin tilstedeværelse. Æresrunden de tok etter sine imponerende løp ble virkelig tatt godt imot av publikum, mener Tømmernes.

Les også

  1. Slik oppsummerer Ingebrigtsen-brødrene EM på hjemmebane

  2. Filip Ingebrigtsen lekte seg til EM-seier: – Helt eventyrlig

Imponert over antallet tilskuere

Allerede lørdag kom budsjettet for publikumsinntekter i balanse, det til tross for at været slett ikke var på sitt aller beste.

– Det var fantastisk med over 5000 mennesker inne her allerede lørdag, selv om det var litt mindre tilstede den siste dagen. Dette understreker med all tydelighet den populariteten friidrett har her i Sandnes og Norge totalt sett, forklarer han.

– Det er ingen tvil om at Sandnes virkelig er egnet til å ha store friidrettsstevner. Arrangementet har vært strøkent, frivilligheten er enorm og entusiasmen og viljen til å få alt til er på plass. Til og med genitrekket med å flytte alt stavutstyret, inklusiv de store landingsmattene, opp til Sandneshallen ble ordnet på en fantastisk måte, sier Ketil Tømmernes.

Les mer om

  1. Friidretts-EM
  2. Sandnes
  3. Henrik Ingebrigtsen
  4. Gjert Ingebrigtsen
  5. Jakob Ingebrigtsen