Sport

Kristoff er tydelig på hva han skal unngå som firebarnspappa: – Ikke noe jeg ønsker at de skal gjøre

Til sommeren blir Alexander Kristoff firebarnspappa når tvillingene Luca og Louie kommer. Selv om idretten har gitt ham uforglemmelige øyeblikk, er det uaktuelt å presse noen av barna inn i sykkelsporten.

Alexander Kristoff, til høyre, og lagkompis Sven Erik Bystrøm trener sammen hver dag. De to UAE-rytterne vet ikke når de kan kjøre ritt igjen ettersom alt er utsatt eller avlyst som følge av koronapandemien. Aftenbladet møtte de to i bunnen av Gramstadbakken i Sandnes før de skulle ha en hardøkt med ti turer opp bakken. Foto: Jarle Aasland

– Eldstesønnen har racersykkel allerede, og de fleste i hans kompisgjeng har det også. De sitter i bukken og tråkker i vei til fotballtrening med sekken på ryggen. Det er veldig morsomt å se, sier Alexander Kristoff og ler.

32-åringen har i snart ti år vært en av sykkelsirkusets store profiler. Han har OL-bronse, VM-sølv og EM-gull. I tillegg til at han har sikret seg en plass i sykkelhistorien med triumfer i to av sykkelsportens monumenter, klassikerne Milano-Sanremo og Flandern rundt.

Les hele saken med abonnement