Sport

Alexander Kristoff om rollen som firebarnspappa: – Jeg kommer ikke til å presse barna til å følge i mine fotspor

Til sommeren blir Alexander Kristoff firebarnspappa når tvillingene Luca og Louie kommer. Selv om idretten har gitt ham uforglemmelige øyeblikk, er det uaktuelt å presse noen av barna inn i sykkelsporten.

Alexander Kristoff, til høyre, og lagkompis Sven Erik Bystrøm trener sammen hver dag. De to UAE-rytterne vet ikke når de kan kjøre ritt igjen ettersom alt er utsatt eller avlyst som følge av koronapandemien. Aftenbladet møtte de to i bunnen av Gramstadbakken i Sandnes før de skulle ha en hardøkt med ti turer opp bakken.

– Eldstesønnen har racersykkel allerede, og de fleste i hans kompisgjeng har det også. De sitter i bukken og tråkker i vei til fotballtrening med sekken på ryggen. Det er veldig morsomt å se, sier Alexander Kristoff og ler.

32-åringen har i snart ti år vært en av sykkelsirkusets store profiler. Han har OL-bronse, VM-sølv og EM-gull. I tillegg til at han har sikret seg en plass i sykkelhistorien med triumfer i to av sykkelsportens monumenter, klassikerne Milano-Sanremo og Flandern rundt.

Les hele saken med abonnement