Nordmann falt stygt – fløyet bort i helikopter

Adrian Smiseth Sejersted ble hentet i helikopter etter et stygt fall i kombinasjonsrennet i Wengen fredag. 25-åringen har muligens pådratt seg hjernerystelse.

Her blir Sejersted fraktet bort i helikopter.

Fra startnummer 37 kjørte Sejersted ut tidlig i Lauberhorn-løypa og fikk et brutalt møte med sikkerhetsnettet. Den norske alpinprofilen ble liggende, hvilket førte til et langt opphold i rennet.

Etter å ha fått behandling på stedet i flere minutter, ble Sejersted hentet med helikopter.

Han mener selv at han var bevisstløs en kort periode, men 25-åringen kom raskt til hektene.

– Adrian har det bra, men er forslått etter fallet. Han slo venstre skulder i møtet med sikkerhetsnettet, men føler selv at den bare er litt sår. Det er ingen symptomer på øvrige skader ut over at han muligens har pådratt seg en lettere hjernerystelse, sier landslagslege Marc Jacob Strauss i en pressemelding.

Forholdene var svært krevende i Wengen fredag.

– Det var en ordentlig cowboy-runde i dag. Man ser at det er nære på å gå riktig galt for flere her, sa Alexander Aamodt Kilde til NRK.

Les også

Kilde sikret sesongens første pallplass, men mistet seieren i siste sving: – Litt kjipt

Adrian Smiseth Sejersted falt stygt i fredagens kombinasjonsrenn i Wengen.

Mayer best

I Lauberhorn-traseen klarte ikke Kilde helt å følge opp den fine fartsformen han har vist den siste tiden. I utfordelen var han slått med ett sekund og 12 hundredeler av den suverene vinneren Matthias Mayer.

Det ga et vrient utgangspunkt foran slalåmdelen. Kjetil Jansrud var enda lenger bak teten etter å ha kjørt ned til 13. beste tid i utforløypa i Wengen.

Aleksander Aamodt Kilde ligger best an av de norske foran slalåmdelen av kombinasjonsrennet i Wengen.

I slalåmdelen ble det en kamp mellom Kilde og Jansrud om å bli beste nordmann. Den duellen gikk Jansrud seirende ut av med fire hundredelers margin. Lagkameratene endte til slutt på henholdsvis 7.- og 8.-plass.

– Jeg overrasket på en positiv måte. Mitt mantra er at du ikke kan gi opp før du har prøvd. Bare så kjedelig med en utfor under pari, når du ser på Mayer at jeg hadde alle muligheter, sa Jansrud til TV 2.

To franske på pallen

Kampen om rennseieren sto mellom utforvinner Matthias Mayer og franske Alexis Pinturault. Mayer fikk spennende sekunder i lederstolen da franskmannen suste nedover løypa.

I mål kom Pinturault sju hundredeler for sent til å ta seieren.

Trøsten for franskmannen er at han overtok ledelsen i verdenscupen sammenlagt fra Henrik Kristoffersen med fredagens annenplass. To poeng skiller nå i Pinturaults favør.

Franske Victor Muffat-Jeandet ble tredjemann i kombinasjonsrennet i Wengen fredag.