Sport

Boksetrener på krigsstien: - Allerede på innveiingen ville de norske Sauerland-proffene ha tapt

Trener Helge Wærøy mener det er på høy tid at Arne Ernstsen får sjansen mot Simen Smaadal. Begge bokser i supermellomvekt.

YPPER SEG: Boksetrener Helge Wærøy mener at hans bokser kan banke både Simen Smaadal (nummer to fra venstre) og Tim Robin Lihaug (helt til venstre).

— Jeg mener Ernstsen er i stand til å slå både Smaadal, Alexander Hagen og Tim-Robin Lihaug, hvis han bare fikk sjansen. Det spørs vel egentlig hvor tøffe disse guttene er. Jeg har sett dem i aksjon i Nordic Fight Night-stevnene, og jeg synes de har møtt mange dårlige og svake motstandere, sier Helge Wærøy til NTB.

— De norske Sauerland-bokserne snakker om hvor hardt de slår, og at de slår som «vogntog». De går ikke av veien for å snakke om tittelkamper heller. Vi i Melhus satser heller på knallhard trening mens de andre norske proffene bokser i avisene, hevder Wærøy.

Først og fremst ønsker han en kamp mellom Smaadal og Arne Ernstsen, men han mener at supermellomvekteren fra Melhus er fullt i stand til å feie både Alexander Hagen og Tim-Robin Lihaug ut av ringen også.

— Allerede på innveiingen ville de norske Sauerland-proffene ha tapt. Da ville de se noe annet enn en utbrent østeuropeer, forteller Wærøy.

Les også

Ny motstander for Lihaug

— Ikke umulig

Simen Smaadal sier til NTB at han ikke har noen god kjennskap til Arne Ernstsen, men at det i alle fall ikke er noen umulig bokser å møte.

— Jeg vet at han har gått en del kamper i Finland, men før det kan bli aktuelt med en kamp mellom oss, må jeg selvsagt diskutere dette med treneren min. En ting kan jeg si at jeg i alle fall ikke er redd for å møte Ernstsen. Men det er jo slik at jeg møter hvem det måtte være, sier Simen Smaadal, som til tross for sykdom vant den siste kampen han bokset i Danmark for en uke siden.

— Dersom Wærøy og bokserne hans kommer seg inn på Sauerland-stevnene, så er det bra, og jeg tar utfordringen hvis den kommer og blir aktuell, sier «The North Sea Defender (Forsvareren av Nordsjøen)».

— Nå spørs det hvor tøffe de norske Sauerland-bokserne er. Det er ikke tvil om annet enn at boksing krever mannsmot, og vi har bestemt oss for å komme etter dem. Utfordringen vi kommer med er reell, hamrer Wærøy løs.

Les også

Her står Lihaug nesten naken i 111 minusgrader

— Hvor og når som helst

Helge Wærøy er kjent som en tøffing, og bokserne hans går ikke av veien for en skikkelig duell de heller.

— Vi stiller gjerne i Nordic Fight Night, hvor som helst og når som helst. Vi ønsker også minimum åtte runders kamp, gjerne ti. Dersom de norske Sauerland-bokserne mener noe med å snakke om tittelkamper, så bør de i alle fall møte en bokser som Arne, som kommer fra ingenting.

— Jeg vil påstå at en Simen Smaadal skal få mer enn nok med å forsvare «cockpiten» sin, altså skallen, når han står foran Arne Ernstsen, og så får han heller overlate forsvaret av Nordsjøen til voksne folk, sier Helge Wærøy.

Han forteller at 24 år gamle Ernstsen har sju kamper som profesjonell. Alle er vunnet og tre av seirene er kommer på knockout.

— Jeg mener Arne er så god at han kan ta de tre norske Sauerland-bokserne etter tur - morgen, middag og kveld for å spare tid, men det spørs om de tør møte oss, sier Helge Wærøy med ettertrykk. (©NTB)

Les mer om

  1. Boksing