Sport

Pappa Herrem etter datterens tårer: - Det var helt forferdelig å se det intervjuet

Camilla Herrem sønderknust etter nattens tap.

VONDT TAP: Linn-Kristin Riegelhuth Koren trøster Camilla Herrem etter semifinaletapet mot Russland. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Med i overkant av ti sekunder igjen av den andre ekstraomgangen fikk Camilla Herrem ballen helt ute på venstrekanten. Keeperen var langt ute, og Herrem valgte å lobbe over. Men skuddet som kunne gitt Norge en ny sjanse til å komme til finalen, gikk noen små centimetere utenfor. Kampen om OL-finalen var tapt, og tilbake lå sønderknuste jenter. Og verst av alle så det ut som Camilla Herrem tok det.

Hun var sønderknust da hun stilte opp påintervju på tv etter kampslutt i natt. Tårene rant, og hun brukte tid til å klare å svare på spørsmålene fra intervjueren. Skylden for tapet la hun på seg selv.

— Det er kjipt å ha en dag som dette her. Jeg klarer å ødelegge for hele laget, og hele Norge som satt hjemme og brukte tid på dette her. Så kommer jeg og ødelegger faen meg alt, sa hun til TV 2 i natt.

Les også

Herrem bommet i sluttsekundene: - Jeg føler jeg svikter alle

Les også

Lunde etter den voldsomme nedturen: - Jeg bare venter på at marerittet skal ta slutt

(Artikkelen fortsetter under bildet):

FRYKTELIG SKUFFET: Camilla Herrem, liggende, var utrøstelig etter tapet mot Russland i semifinalen natt til fredag norsk tid. Marit Malm Frafjord forsøker å få kantspilleren på beina igjen. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Satt hjemme i Norge

Hjemme i Sola i Rogaland sitter pappa Carl Otto Herrem og følger mesterskapet på TV.

— Det var helt forferdelig å se det intervjuet, det er da man skulle ønske at man kunne være der. Akkurat da hjelper det ikke hvem som sier hva, men etter hvert vil hun åpne ørene og høre hva folk sier, sier Herrem til Adresseavisen.

— Jeg har sagt til henne at det var ikke der de tapte kampen. De hanglet på etterskudd hele kampen, de kom aldri foran og skapte et pusterom.

— Jeg sa at det var ingen som skyldte på henne for noen ting. Ikke hadde hun en dårlig kamp, og det kan skje den beste. Det ble bare sånt, og det hadde vært like surt uansett hvem som tok den avslutningen der, sier Herrem.

Les også

Tidenes nattrekord for TV 2: Nesten en halv million så håndballjentene

Les også

Kommentar: Det ville være dumt av Norge å sutre fordi russerne likevel fikk delta i OL

Hadde problemer med å sove

Han forteller at datteren har hatt store problemer med å sove i natten etter kampen.

TUNGT: Carl Otto Herrem sammen med datteren Camilla i 2012. Kontrastene fra gullhjemkomsten etter OL i London til nattens semifinaletap mot Russland er store. Foto: Tommy Ellingsen

— Vi har en familiegruppe på Facebook, så vi hadde en samtale allerede i morges. Hun slet litt da, men jeg håper hun klare å være profesjonell nok til å legge det i skuffen og innse at det er ikke mange som bebreider henne for dette. Du treffer ikke hundre prosent på alt, og den uttellingen hun hadde i kampen var jo bra, sier han.

Les også

Norge tapte OL-thriller: - Aldri opplevd så mange som har grått så mye

— Gjorde rett valg

Han mener at datteren gjorde rett valg da hun forsøkte å lobbe over keeperen på det siste skuddet.

— Om det var klisteret eller plassering vet vi aldri, men keeper var i alle fall helt utspilt, så det var rett valg å lobbe. Men det hjelper ikke, ord blir fattige der og da. Men jeg håper at hun klarer å reise seg innen kort tid. Når neste kamp blåses i gang er hun nok gira på å gjøre sitt beste som hun som regel alltid gjør, sier faren.

Han håper at laget klarer å være sultne nok til å ta medalje når bronsefinalen settes i gang lørdag.

— Nederland har jo prestert bra, selv om de kan være litt variable. De går i alle fall på banen for å vinne, det gjør de alltid.

Les mer om

 1. OL

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Herrem bommet i sluttsekundene: - Jeg føler jeg svikter alle

 2. SPORT
  Publisert:

  Rørt pappa feiret med Herrem: – Mor og far betyr alt for meg

 3. SPORT
  Publisert:

  Slik har Herrem kommet seg styrket ut av den tunge tiden

 4. SPORT
  Publisert:

  Herrem har et ønske for å komme seg raskt over finaletapet

 5. SPORT
  Publisert:

  Camilla Herrem: – Denne kampen spilte jeg for pappa

 6. SPORT
  Publisert:

  Keeperhelten advarer konkurrentene: - Jeg har mer å gå på