Sport

Kulturministeren slår ring rundt spillmonopolet

— Det er ingen tvil om at enerettsmodellen bidrar til en god finansiering av norsk idrett, sier Linda Hofstad Helleland (H)

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) holdt tale på Norges Idrettsforbunds ledermøte fredag.

Helleland var klokkeklar da hun ga uforbeholden støtte til dagens finansieringsmodell for norsk idrett.

I år ga overskuddet fra Norsk Tipping idretten 2,4 milliarder kroner. Det betyr at den såkalte enerettsmodellen sikrer idretten gode rammer, samtidig som det er et spillpolitisk tiltak som også tar vare på de spillavhengige.

— Det er ingen tvil om at enerettsmodellen bidrar til en god finansiering av norsk idrett, og modellen ivaretar også hensynet til de spillavhengige på en god måte, sa Helleland til representantene på ledermøtet til Norges Idrettsforbund (NIF).

Ledermøtet ble innledet på Scandic Fornebu fredag.

— Jeg mener som idrettspresidenten at det er viktig at vi har en debatt rundt spillpolitikken, og når Stortinget skal vedta hvilken politikk vi skal basere denne spillpolitikken på videre, så er dette grundig utredet og grundig debattert, og da har vi også hatt en grundig behandling i regjering og Storting, sa kulturministeren til NTB.

Stortingsmeldingen som har så stor betydning for finansieringen av idretten, kommer i november. Da blir det avgjort om enerettsmodellen går videre.

Les også

Professor: Idretten bommer når de skal ta vare på de unge

«Musikk i våre ører»

Idrettspresident Tom Tvedt smilte som en sol etter at kulturministeren på mange måter slo ring rundt finansieringen via overskuddet til norsk idrett. Det er jo en modell idretten med stort flertall vedtok å jobbe for på idrettstinget i Trondheim i fjor.

— Ja, at kulturministeren er så klar når hun snakker om enerettsmodellen er musikk for idretten og frivillighetens ører. Det er jo dette vi har jobbet for. Derfor er det veldig bra at ministeren er så tydelig i dag. Det kommer jo snart en stortingsmelding, og da har jeg forventninger om at det samme ligger der, kommenterte idrettspresident Tom Tvedt til NTB.

Idrettspresident Tom Tvedt var glad for at kulturminister Linda Hofstad Helleland støtter dagens modell. Her sammen med visepresident i NIF Kristin Kloster Aasen.

Han slo fast at han nå virkelig tror at enerettsmodellen kommer til å bli ført videre med stor kraft og tyngde.— Dette er pilaren vi skal bygge framtiden på, slo Tvedt fast.

— Regjeringen har ikke behandlet spillpolitikken ennå. Vi jobber fortsatt med det. Når vi vedtar i Stortinget hvilken modell vi skal basere oss på i framtiden, er det en modell som skal stå seg i mange, mange år. Den skal være bærekraftig. Det tilsier at vi må jobbe grundig med dette.

— Presset mot enerettsmodellen blir også grundig vurdert nå, slo kulturministeren fast.

  • **KOMMENTAR:
Les også

De blå-blå angriper den norske idrettsmodellen

(Krever innlogging)**

«Fair play»

Idrettstoppene og Norges Idrettsforbund har stått midt i en kraftig åpenhetsdebatt i flere måneder. Idrettspresidenten sier til NTB han synes debatt er bra. Han er ikke redd for diskusjoner.

— Det er viktig at vi står i de debattene som dukker opp. Nå skal vi ta denne om åpenheten, og det er ikke farlig. Vi skal ta den på en ordentlig måte, men det handler om presisjon. Vi skal diskutere mange andre viktige ting også på dette ledermøtet som gjelder hele idretten, barn og unge, sa Tvedt til NTB.

— Jeg synes enhver debatt har vært positiv, for debatter er noe som utvikler oss. Det er noe av denne debatten jeg synes ikke er helt presis. Vi skal ha debatt etter fair play i vår organisasjon. Det gjelder å ta ballen og ikke mannen som på fotballbanen, fortsatte han etter at innledningen av ledermøtet var over.

Les også

Nå kommer tapsgrensen: Du kan maksimalt tape 20.000 kroner

Kulturministeren overvar åpningen av fredagens ledermøte som avsluttes lørdag.

— Hva forventer du skal komme ut av dette ledermøtet?

— Her skal det diskuteres mange ting som også er viktige, om kostnadskontroll og hvordan utvikle norsk idrett framover. Åpenhetsdebatten vil selvsagt være en del av det. Nå har de (idrettslederne) stått i dette i mediene i lang tid, derfor tror jeg det er fint for lederne over hele landet å komme sammen og snakke om det. Jeg mener det er positivt, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland til NTB. (©NTB).

Les også

  1. Idrettsministeren skal finne ut hvorfor det er så mange menn i toppen av idretten

  2. - Han pisser i eget reir og pisser på oss andre ledere

  3. «Idretten må tvangsmedisineres med åpenhet»