Sport

Håndballekspert hyller Mørk: - Ikke mange gjør det etter henne

Stjernens skudd i krysset fikk flere enn kroatiske spillere til å måpe.

  • Arne Hole

Kroatia - Norge 16–34

HELSINGBORG: Det sto 8-8. Så fikk Norge sin første straffe i kampen. Nora Mørk scoret sikkert til 9-8. Så kom skuddet som kanskje blir årets scoring for landslaget? Fra 11 meter sendte Nora en suser av et underarmsskudd opp i motsatt vinkel.

SE NORA MØRKS KANONSKUDD HER.

- Jeg vet ikke hvor hardt det var, men det var i alle fall plassert, sa Györ-spilleren og var et eneste stort smil da journalistene i intervjusonen trakk frem perlen.

- Jeg skyter mye underarm på treningene, og da skyter jeg mye opp. Mot Romania bommet jeg mye nede. Jeg bommet på den første mot Kroatia også, men da traff jeg midt på keeper. Så satt resten, sier Nora, som går med på at vi kaller det oppvisning.

Stine Bredal Oftedal (t.v) og Nora Mørk gliser etter Norges storseier over Kroatia.

På TV var en tidligere lagvenninne rask med å rose scoringen.

– Dette er bare å nyte. Det er ikke mange kvinnelige håndballspillere som gjør dette etter henne, oppsummerte tidligere landslagsspiller og nåværende ekspert Isabel Blanco i TV3s håndballstudio.

TV3-ekspert og tidligere landslagsspiller Isabel Blanco.

Radarpar med Malm Frafjord

Etter å ha holdt «lekstuga» med underarmsskudd før pause, viste Nora resten av repertoaret etter pause. Fire ganger var kroatene en forvirret flokk på vei hjem til Zagreb, mens Marit Malm Frafjord visste hva som var i gjære og ventet på innspillene. Marit fikk også et innspill fra Silje Waade og Emilie Hegh Arntzen og ble stående med seks mål på seks forsøk.

- Marit er blitt veldig flink til å ta imot ballen, skryter Nora.

- Så du savner ikke Løke?

- Å jo da, jeg savner Heidi, og hun savner meg. Men jeg hadde et veldig godt samspill også med Marit i Larvik, forteller Ungarn-utvandreren, som scoret fem på seks forsøk.

Les også

Norge lekte seg videre i EM: - Dette er propaganda-håndball

Nora Mørk sto for kampen store høydepunkt da hun hamret ballen i krysset og økte til 10-8 til Norge.

Har ikke glemt OL-finalen

Fredag venter Russland på Norge – et russisk lag som vil gå til hovedrunden med null poeng om de taper. Nora er revansjesugen selv hun har vært med å slå russerne to ganger etter OL.

- De to kampene teller ikke så mye. Jeg husker at jeg var gjennom i ekstraomgangene i OL og bommet. Når jeg lukker øynene, hender det fortsatt at det bildet kommer frem. Selv om jeg har fokus på EM, glemmer jeg ikke OL så fort.

- Russland ser ikke like skarpe ut nå?

- Det er et utrolig godt lag, de har mange å ta av og nå har de kniven på strupen. Men vi er revansjelystne og skal gjøre det vanskelig for dem. Vi er regjerende europamestere, det er ikke de. Og nå er folk fulle av selvtillit.

Les mer om

  1. Kroatia
  2. Nora Mørk
  3. Håndball
  4. Håndball-EM