Sport

Fyllingen-profil vil bli reisende i håndballskoler

Å bygge opp en stab av håndballprofiler som reiser dit de får oppdrag – på kryss av landegrenser. Andreas Gjeitrem sysler med akkurat den tanken.

Andreas Gjeitrem ser for seg en administratorrolle når han planlegger å etablere en stab av håndballprofiler som skal reise land og strand rundt på håndballskoler. - Motivasjonen er å inspirere ungdommen til å bli i sine idrettsmiljøer lengst mulig, sier Gjeitrem. Foto: Ørjan Deisz

  • Trond Sandvik

— Det sitter mange der ute som vil være med. Både internasjonale håndballstjerner og trenere med uvurderlig erfaring – kapasiteter jeg sikkert kunne fått med på laget, sier Gjeitrem.

Om drøye to måneder drar han i gang sin egen lokale håndballskole. Men planene er større enn som så.

Les også

Fyllingen sendte motstanderen ned en divisjon

Har navn på blokken

— Jeg har en drøm om å etablere et eget AS og drifte det. Ut fra et konsept som handler om å gi klubber og enkeltspillere i Norge og utenfor landets grenser inspirasjon og faglig påfyll. Av folk som virkelig vet hva håndball dreier seg om.

- Hvordan vet du at du får tak i de rette profilene?

— Jeg har over tid skaffet meg en bred kontaktflate – og vil bruke det nettverket.

FyllingenBergen-profilen sier har allerede har en del navn på blokken, navn på utøvere og andre kapasiteter han mener kan bli en del av staben som må til for å operere i flere land. Men mer konkret ønsker ikke Gjeitrem å være, fordi det ennå er et stykke frem til realisering av et konsept Håndball-Norge ikke har vært borti før.

28-åringen vil gjerne tjene penger på konseptet, men bedyrer at det er helt andre ting som ligger bak.

— Dette skal ikke bli mitt levebrød. Jeg driver et forsikringsagentur og det vil uansett være hovedbeskjeftigelsen min. Når jeg starter min egen håndballskole i juni, er det fordi jeg kjenner det så givende å inspirere andre. Jeg ønsker at flest mulig unge håndballspillere skal være i et idrettsmiljø lengst mulig. Å gi dem opplevelser og veiledning de ikke nødvendigvis får i hverdagen, kan bidra til det. Å løfte konseptet videre opp og frem til å bli en virksomhet av større format, bunner i akkurat de samme tankene. Jeg ønsker at ungdommen skal være i aktivitet og bli i idrettsmiljøene lengst mulig.

Gjeitrem sier han er klar over at spillere er kontraktsbundet til sine respektive klubber – og at de derfor ikke kan frigjøres til hva som helst når som helst.

Garanter temperatur mot Elverum

— Men forhåpentlig vil ikke klubbene sette foten ned når det gjelder spillere som vil bruke fritiden sin på å engasjere seg i sitt eget nærmiljø – eller i andre miljøer som trenger inspirasjon. Her ligger det jo også en mulighet for klubber til å samarbeide. Kanskje kan en målvakt som er tilknyttet meg reise rundt på flere ulike håndballskoler i regi av ulike klubber for å stimulere mange miljøer. En spennende tanke kan også være å samarbeide med de ulike regionene i Norges Håndballforbund og skape relasjoner på tvers.

Å hente verdensstjerner til norske håndballskoler ser ikke ut til å være noe problem. Som et eksempel har Joakim Hykkerud har fått napp hos Heidi Løke og Barcelona-proffen Viran Morros når Bundesliga-proffen arrangerer håndballskole på Notodden. Mens Håvard Tvedten og Kristian Kjelling hadde selveste Mikkel Hansen med seg på laget da de besøkte Bergen i fjor.

Til AG Handball Camp i juni har Andreas Gjeitrem foreløpig hentet inn Magnus Dahl, Eivind Tangen og Stine Skogrand som medhjelpere.

— Jeg vil gjerne hente flere profiler. Men først må vi se an påmeldingen slik at vi har rammer til å betale reise og andre utgifter til store profiler.

Allerede søndag er det uansett full fart for Andreas Gjeitrem og Eivind Tangen. Elverum kommer på besøk til Framohallen, første kvartfinalekamp i sluttspillet skal avvikles – med retur østpå om en uke. Skulle det stå 1–1 i seirer etter returmøtet, spilles en tredje kamp i Elverum for å få avgjort hvilket lag som når semifinalene.

— Vi ser virkelig frem til søndag. Der ønsker vi oss stinn brakke til sesongens viktigste oppgjør. Det blir ofte dramatisk mot Elverum og når det står om semifinale i sluttspillet kommer det garantert til å smelle i duellene på begge sider, tror FyllingenBergen-trener Vidar Gjesdal.

Les også

  1. Fyllingen med stø kørs mot sluttspillet

  2. Ungesson tror Fyllingen blir sluttspillets formlag

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen