Nå er «Iskrigerne» også best på isen

Vålerenga er formlaget i eliteserien.

Espen «Shampo» Knutsen smiler etter at Vålerenga virkelig har funnet vinnermelodien.

Storhamar — Vålerenga 1-3

Seier i åtte av de ni siste seriekampene lar seg høre for Shampos menn. Det ene tapet kom overraskende nok mot Kongsvinger. Men nå forsvarer spillerne virkelig tilnavnet «Iskrigerne».

Les også

Oilers slo tilbake mot Frisk

— Nå jobber alle knallhardt med livet som innsats. Alle har nå skjønt at vi ikke har noen Donati eller Ihnacak eller andre spillere som scorer 50 mål. Skal vi vinne må defensiven sitte. Dette har vi snakket mye om, sier Shampo til Aftenposten.

Shampo angret ikke på utblåsning

— Vi slipper inn få mål, og det skal både backene og keeper Steffen Søberg ha skryt for, legger han til.

Løsnet for Trygg

Seieren på Hamar, foran smått utrolige 4833 tilskuere, kom etter disiplinert spill.

— De hadde bare 21 skudd, og det synes jeg ikke er mye for et lag som Storhamar på hjemmebane. Jeg synes vi får dem ut av stilen, vi er sterke i egen sone, og så synes jeg det var veldig hyggelig at det endelig løsnet for Mathias Trygg, forteller VIF-treneren.

Les også

Smith: - Deilig å være tilbake!

Yngstemann fra den sterke Trygg-familien hadde bare én scoring fra før denne sesongen. Mot Storhamar var det han som satte inn Vålerengas to første scoringer. Oslo-lagets siste satte Jonas Oppøyen i tomt bur med et snaut minutt igjen av kampen.

Vålerenga nærmer seg nå fjerdeplassen på tabellen som gir hjemmebanefordel i kvartfinalen.

— Betyr ikke så mye

— Hjemmebanefordelen kunne vært fin å ha, men når det gjelder motstander i kvartfinalen tror jeg ikke det betyr så mye om vi blir fire eller fem. Jeg tror ikke så mange av topplagene egentlig har lyst til å møte hverken oss eller Storhamar, mener Knutsen.

Vålerenga ligger fire poeng bak Frisk Asker som har fjerdeplassen. Asker-laget måtte se seg slått 4-2 i Stavanger etter at hjemmelaget bl.a. fikk godkjent en scoring hvor det på TV-bildene var svært vanskelig å se at pucken virkelig var i mål.

Manglerud Star tok en viktig 3-2-seier på Lillehammer og er igjen over sluttspillstreken.

Hør den siste episoden av Aftenpodden Sport her: