Sport

Larvik vant så vidt da Gjekstad så rødt

Larvik slet mot Glassverket etter tapet i Champions League-finalen.

Ole Gustav Gjekstad pådro seg rødt kort onsdag. Hans Larvik-lag slet seg så vidt til seier i første sluttspillfinale mot Glassverket.

GLASSVERKET-LARVIK 27-28

Larvik vant sine 41 første kamper denne sesongen, men holdt onsdag på å få sitt tredje tap på de fem siste. Til slutt ble det 28-27 over Glassverket.

Larvik kom rett fra finaletapet mot Buducnost Podgorica i mesterligaen til bortekamp mot serietoeren i den første sluttspillfinalen. Trener Ole Gustav Gjekstad gjorde det ikke lettere for laget sitt da han pådro seg direkte rødt kort allerede etter seks minutter.

— Først var det en halvmeter tramp, så ble Gro (Hammerseng-Edin) tatt stygt. Det er mitt ansvar å beskytte spillerne mine, og jeg aksepterer ikke sånn type dømming, sa Gjekstad til Østlands-Posten.

Samme dommerpar, Jo Are Johannessen og Tom Larsen, dømte da Larvik tapte for Vipers i semifinalen. Gjekstad er svært kritisk til dømmingen i begge kamper, som han var det i mesterligafinalen.

Stengte målet

Larvik var lenge flere mål foran, men Glassverket bet seg fast og var flere ganger i kampen oppe i ledelsen. Hjemmelaget var oppe i 27-24 snaut ni minutter før slutt, men så stengte Alma Hasanic Larvik-målet resten av kvelden.

Tre mål av Thea Mørk og ett av Linn-Kristin Riegelhuth Koren vendte til 27-28, og Larvik kunne notere en ny seier. Mørk scoret 12 ganger totalt og ble kåret til Larviks beste spiller. Kristin Nørstebø scoret ti ganger for Glassverket.

Hasanic, som fylte 26 år onsdag, bidro med flere flotte redninger i sluttminuttene, blant annet på et straffekast.

— Det var det gale dyret i Alma jeg hentet fram. Jeg har det i meg, så det kommer når det trengs, sa målvakten til Østlands-Posten.

Returkampen spilles i Runarhallen i Sandefjord neste onsdag.

Elverum vant

Også i mennenes sluttspill ble første finale spilt onsdag, og Elverum tok en klar 30-23-seier over Bodø. I mennenes sluttspill spilles det best av tre kamper, slik at Bodø bare trenger å vinne returkampen om en uke for å tvinge fram en tredje og avgjørende kamp.

André Lindboe scoret åtte mål for Elverum onsdag, mens Stig Tore Moen Nilsen scoret sju for Bodø.

I kvinnefinalen er det best av to kamper, slik at målene fra begge kamper legges sammen. (©NTB)

Glassverket –Larvik27-28 (15-15)

1196 tilskuere

Toppscorer Glassverket: Kristin Nørstebø 10. Larvik: Thea Mørk 12. Utvisninger: Glassverket ingen.,Larvik1 x 2 min. og ett rødt kort.

Returkampen spilles onsdag 20. mai i Sandefjord.

Les også

  1. Sulland til Györ

  2. Larvik ble utklasset i Champions League-finalen

  3. Larvik-sjefen tok grep: – Jeg måtte ta en alvorsprat med «Linka»

  4. Larvik-sjefen om ryddesjauen: - Vi kommer ikke til å bli dårligere

  5. Han vet hvordan han skal slå Larvik i Champions League-finalen

  6. Norsk landslagsspiller: - Vipers er fortsatt aktuelle

Les mer om

  1. Håndball