Dragons tålte ikke presset

Slik forklarer Joakim Jensen Dragons' NM-exit på Jordal.

VÅLERENGA-JUBEL: Erik Follestad Johansen har smekket inn 2-1. Målet skulle vise seg å bli avgjørende.
  • Mikkel Torpen Hokstad

VÅLERENGA — DRAGONS 2-1 (4-3 i kamper)

Dragons kunne nå sin første NM-finale på seks år. Dragons kunne slå erkerival Vålerenga på hodet ut av sluttspillet. Dragons kunne bli historiske, som første lag med fire seiere på rad i en semifinaleserie.

Det skjønte Storhamar-gutta før onsdagens kamp. Ifølge Joakim Jensen ble den forståelsen skjebnesvanger.

— Det gikk opp for oss at det kunne gå, og vi havnet i en situasjon vi ikke hadde trodd vi skulle havne i. Vi spilte ikke vårt spill, oppsummerer Jensen etter det gigantiske antiklimakset og den sure NM-exiten på Jordal.

Utvisninger ødela

Dragons-mannen mener den rotete førsteperioden svekket dragenes sjanser.

— Vi får sju utvisningsminutter i førsteperioden, mister rytmen og må gjøre forandringer, forklarer Jensen, etter det skuffende 1-2-tapet på Jordal.

Jensen innser, skuffelsen til tross, at Vålerenga var best i semifinaleseriens sjuende batalje.

— Det er ikke til å stikke under stol at de var bedre enn oss i dag. Det hadde nesten vært bedre om de vant med fem eller ti mål, for dette er fryktelig surt.

Avgjorde semifinalen

Vålerenga tok tak i kampen fra start, og ble nektet drømmeåpning av en frisk Tommy Johansen.

Dragons avsluttet førsteperioden i undertall, etter at Fredrik Lystad Jacobsen pådro seg en femminutters utvisning og videodømming, men gjestene kom seg, mye takket være keeper-Tommy, helskinnet gjennom de kritiske minuttene.

Med fire minutter igjen av midtperioden bukket gjestene omsider under for Vålerengas tunge press, og Jonte Berg pirket inn 1-0. Dragons tok tak i tredjeperioden, og Pål Johnsen rakk å utlikne, før Vålerenga igjen tok styringa. Med sju minutter igjen smekket Erik Follestad Johansen inn semifinalens avgjørende scoring, og Vålerenga vant 2-1 på Jordal.

Samtidig som Dragons ble slått ut av Vålerenga, tapte Lillehammer sin avgjørende semifinalekamp i Stavanger. Oilers og Vålerenga møtes dermed i NM-finalen, som går uten representanter fra Mjøs-regionen.