Sport

Én av dem må vrakes til sykkel-VM

Norge fikk kun tre plasser i mesterskapet.

Thor hushovd (ø.tv), Edvald Boasson Hagen (ø.th). Alexander Kristoff (n.tv) og Lars Petter Nordhaug håper alle på en billett til Spania.

Som ventet får Norge ha med tre ryttere til landeveisrittet for menn i sykkel-VM i Spania om én måned.

Vi diskuterer hele tiden, og bestemmer oss i begynnelsen av september. Det går på om vi skal ha med to spurtere eller to rene hjelperyttere. Det overrasker meg veldig om ikke Kristoff blir å finne i VM, selv om ingen er klare, sa sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, til Aftenposten i helgen.

Les også

Kristoff vil ha med Hushovd til VM

Norge er nummer 15 på den siste verdensranking med sine 240 poeng. Det gir tre norske VM-plasser.

Flere outsidere

— Det ble som vi regnet med. Dersom vi hadde ligget på 11.- eller 12.-plass på rankingen, kunne vi håpet på å få med en mann ekstra. Men de aller fleste nasjonene over oss oppfyller kravene for å stille med full tropp i VM, sier landslagssjef Stig Kristiansen til Procycling.

Alexander Kristoff er nærmest garantert å få være med til VM. Den spanske løypa passer ham bra. Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug kjemper alle om å få være med.

Kristiansen sier han også har to gode kandidater i Vegard Breen og Vegard Stake Laengen.

— Det er to eminente ryttertyper som kan gjøre en stor jobb for en eventuell kaptein. Vi skal huske på at vi har tre mann, og ikke ni. Vi er nødt til å hjelpe hverandre, sier han.

- Hushovd eller Edvald

Sykkel-VM arrangeres 20.-28. september i spanske Ponferrada. Landeveisrittet for menn går under mesterskapets siste dag.

Les også

50 prosent seerøkning for Arctic Race

— Mye kan skje, men jeg mener laget må bygges rundt Alexander Kristoff. Han er en selvskreven kaptein. Og Lars Petter med sin kjørestyrke. Han kan bringe Alexander i posisjon når det skal avgjøres. Og så står det mellom Thor og Edvald om den siste plassen, sa TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad til Aftenposten.- Jeg er enig i at det bør kjøres for meg slik formen har vært, men det spørs om det andre er enig i det da. Men Lars Petter kjører sterkt og bør også med, legger Kristoff til.

(Aftenposten / ©NTB)