Sport

Norge vil ha håndball-VM for damer i 2023

Hvis NHF får det som de vil, spiller håndballjentene på hjemmebane om syv år.

Stine Bredal Oftedal (t.v) og Nora Mørk kan bli å se på hjemmebane i 2023. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

 • Arne Hole

— Vi ønsker å arrangere VM sammen med Sverige og Danmark. Dette snakket vi om med våre skandinaviske venner under EM i Polen, og søknad er sendt, forteller håndballpresident Kåre Geir Lio.

Dermed kan det gå mot en fin kontinuitet for Norge som arrangørland. Som kjent skal Norge være delarrangør av EM 2020 både for damer og herrer i Trondheim.

- Hvem tar finalerunden i 2023?

— Den skal eventuelt gå i Danmark. Vi har ikke store nok haller til å ta sluttrunden. Vi har jo hverken en arena til 12.000 eller 15.000, sier Lio. Det skal det forhåpentlig bli en forandring på.

Les også

Christian Berge: - Det blir tøft, men ikke umulig

Ny start for nasjonalanlegg

Håndballforbundet har jobbet for nasjonalanlegg omtrent siden dinosaurene fortsatt var her, men har ikke fått til noe.

— Nå blir det restart for det prosjektet. Så får vi se om noen vil bidra.

- Konkrete planer?

— Det er en stor by som heter Oslo som trenger et slikt anlegg, men vi er ikke i konkrete samtaler ennå. I tillegg er det planer i Drammen om en hall til 8.000 – kanskje 12.000 tilskuere. Men da snakker vi om en prislapp på 1-1,5 milliarder, og da må det offentlige på banen, sier håndballpresidenten.

Les også

Bjarte Myrhol om: Urettferdig VM-kvalifisering, skuffelsene, og tittelforbannelsen

Vraker Telenor Arena

Telenor Arena er Norges største idrettshall, og NHF har testet mulighetene for å ha håndball der. Mange vendte tommelen ned etter forsøket, men forbundet prøvde å være entusiastiske. Nå er entusiasmen borte.

— Telenor Arena koster mye å bygge om. Og den er ikke velegnet for en spilleflate på 40x20 meter. Den passer rett og slett ikke for håndball, fastslår Lio, som ellers kan glede seg over at NHF har passert 120.000 medlemmer og nettopp kom veldig bra ut av en omdømmetest.

Der var nasjonalarena ikke et av elementene i vurderingen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

 1. Les også

  Tøff EM-trekning for håndballjentene

 2. Les også

  Tung VM-vei for håndballgutta

 3. Les også

  Løke nest best i verden

Les mer om

 1. Håndball