Sport

Svensk bokser kollapset på trening

Frida Wallberg ble slått knockout for tre måneder siden og pådro seg en kraftig hjerneblødning. Fortsatt sliter den svenske bokseren.

Frida Wallberg ble slått knockout for tre måneder siden. Foto: MAJA SUSLIN - NTB scanpix

Hun er i gang med rehabiliteringstrening etter den alvorlige skaden som har gjort at hun har måtte legge boksehanskene på hylla for godt. Nå forteller hun på sin facebookside at hun falt sammen på trening for noen dager siden.

— Jeg måtte rett og slett avslutte rehabiliteringstreningen. Deretter måtte jeg ringe en venn for å bli hjulpet hjem i bil. Det var den eneste måten jeg kunne komme meg hjem på, skriver hun.

Wallberg forklarer at hun plutselig fikk «spagettibein».

— Jeg følte også en tretthet i hjernen som gjorde at jeg var sengeliggende i to dager, forteller hun. I tiden som kommer har hun derfor bestemt seg for å ta det litt roligere med opptreningen, selv om legene mener det er bra for henne å trene så mye hun orker.

Det var i en VM-kamp mot australske Diana Prazak i juni at Wallberg ble slått knockout. Hun ble sendt til sykehus etter smellen, og der ble det konstatert at hun hadde pådratt seg en alvorlig hjerneblødning.

Før kampen mot Prazak var Wallberg en av flere kandidater til en kamp mot Cecilia Brækhus. Noen slik kamp blir aldri aktuell nå. (©NTB)

Les mer om

 1. Boksing

Relevante artikler

 1. SPORT

  Ingen regelbrudd da Wallberg ble skadd

 2. SPORT

  Brækhus om svensken hun aldri kan møte: - Jeg hadde veldig lyst

 3. SPORT

  Frida Wallberg skulle møte Brækhus. I stedet måtte hun lære seg å gå, snakke og spise på nytt.

 4. SPORT

  Svensk boksestjerne havnet på sykehus med blødning etter tittelkamp: – Jeg husker ingenting

 5. SPORT

  Brækhus har lovet knockout: – Dere får se hvordan

 6. SPORT

  Lihaug: - Hvis jeg ikke hadde vunnet, ville jeg lagt opp