Shampo angrer ikke på utblåsning etter Vålerenga-fiasko

«Ferdigheter som meitemark». «Verste i Vålerengas historie».

Espen "Shampo" Knutsen sier at det uaktuelt for ham å bli Oilers-trener. Den nåværende Vålerenga-treneren gir seg i jobben etter sesongen og blir da daglig leder i osloklubben.

Torsdagens 0-2-tap for Kongsvinger fikk Vålerenga-treneren til å tenne på alle pluggene. Knutsen, som har trent klubben i ti år, var ikke mildere i tonen etter å ha sovet på det pinlige resultatet.

— Egentlig skulle jeg ønsket at gutta tok regninga selv og inviterte dem som var på tribunen torsdag gratis på neste kamp, sa Shampo til Aftenposten fredag formiddag.

— Vi vet vi er et lag som har dårlig med ferdigheter. Det vet spillerne godt. Om vi skulle hatt drilleparty (i Getligaen) ville vi endt helt nederst på tabellen sammen med Kongsvinger. Vi må jobbe hardt, og når ikke spillerne gjør det er vi et helt ordinært lag.

Les også

Oilers-treneren: - Hvis de ikke er motivert, får de komme og si fra

— Hvordan har Vålerenga endt opp i den situasjonen? Har dere hentet feil spillere?

— Når man ikke har penger må man ta de spillerne man får. Vi har blant annet vært nødt til å satse på unggutter som egentlig ikke er helt klare for dette. Vi har et lønnsbudsjett på spillersiden som er under halvparten av hva Lørenskog har, ikke i nærheten av hva Stavanger har og som er mindre enn flere av de andre klubbene.

- Du har unge spillere, sier du. Er det lurt å sette ”meitemark-status” på dem?

— Det kan man selvsagt diskutere. Men dette har vi snakket mye om. De er fullstendig klar over hva vi mener. Vi har en gjeng med grovarbeidere. Vi har ingen Donati, Ihnacak, Rosseli eller Olimb i stallen som produserer 50 poeng.

- Hvor store er sjansene for at Vålerenga nå kommer til å hente nye spillere for å styrke laget?

— Omtrent null, tenker jeg. Det må i tilfelle være dersom det skulle dukke opp noen som vi har lyst til å ha med i en langtidssatsing.

- Ser du noen bedring på den økonomiske situasjonen i nær fremtid?

— Nei, dette må vi nok leve med også i de to neste sesongene. Når vi kommer inn i ny hall tror jeg mye vil snu. Vi kommer til å bli mer attraktive både hos sponsorer, publikum og spillere.

— Hvordan har sesongen vært sett under ett?

— Egentlig er vi godt fornøyde med spillet så langt. Derfor var dette tapet så utrolig surt. Nå begynner det å bli langt opp til den viktige fjerdeplassen på tabellen.

- I en av episodene av Iskrigerne er du selv inne på om spillerne er fornøyde med å være på TV. At de er bedre på TV enn på isen. Kan det også være en forklaring til torsdagens elendige innsats?

— Jeg velger å tro at de ikke er det. Jeg håper i hvert fall det. Men jeg skjønner godt at det spørsmålet kommer.

- Hvordan skal du klare å heve laget til neste kamp, borte mot Storhamar søndag?

— Det tror jeg ikke blir noe problem. Som sagt har vi sesongen over ett vært fornøyde med innsats og spill.

- Vålerenga har også tidligere gått på flaue tap, men du står fast ved at ingen har vært verre enn dette?

— Ja, det gjør jeg. Den er øverst på listen, sier mannen som neste sesong blir sportssjef i klubben.