Byåsen-leder: - Er det helt krise, betaler jeg selv

Toppklubben ser ut til å bli reddet i siste liten.

BIDRAGSVILLIG: Daglig leder Jørgen Nygård Pedersen (til venstre) i Byåsen har god tro på at klubben berger den videre driften. Her i samtaler med assistenttrener Roger Kvannli (til høyre). I forgrunnen dagens trener Claus Mogensen.

Én million kroner. Det er summen Byåsen-ledelsen har sagt klubben trenger i friske penger inn om driften av eliteserielaget skal være liv laga etter nyttår.

Derfor har klubben satt i gang en redningsaksjon blant bedriftene i Trøndelag, der de har bedt 20 bedrifter gå inn med 50000 kroner hver. Tidlig i desember gikk entreprenørselskapet Hent inn med 250000 kroner, og nå har aksjonen virkelig fått fart på seg.

Mangler 150000 kroner

Halvannen uke før julaften mangler Byåsen kun tre redningspakker – eller 150000 kroner – på å nå millionmålet.

— Vi skal få landet det før jul. Jeg er ganske mye mer positiv nå enn jeg var for tre uker siden. Det begynner å nærme seg, sier daglig leder Jørgen Nygård Pedersen til adressa.no.

Så ivrig er han på å komme i mål at han lover følgende:

— Om vi mangler én pakke, og det er helt krise, kjøper jeg den selv. Dette skal vi pinadø lande, sier han.

- Har du sagt fra om det hjemme?

— Hehe, nei. Jeg har ikke hatt den samtalen enda, sier Nygård Pedersen og ler.

Trolig trenger han ikke bekymre seg, men klubbens relativt ferske daglige leder sier han har så tro på Byåsen-prosjektet at det er en «investering» han er villig til å ta.

Les også

Hergeirsson henter inn Alstad: - Hun har vist god form

Kuttet med 30 prosent

Også på sensommeren måtte Byåsen samle inn én million kroner. Da var det i stor grad privatpersoner som kastet seg rundt for å berge klubbdriften. Denne gangen er det bedriftene som skal til pers, men klubben vet at den ikke kan basere seg på årlige innsamlingsaksjoner.

I 2016 skal Byåsen kutte utgiftene med enda en million kroner, slik at utgiftsposten går ned fra 9,4 til 8,4 millioner kroner.

Det gjøres ved at danske Claus Mogensen skal erstattes av en lokal, og dermed billigere, trenerløsning. I tillegg må klubbens markedsansvarlige, Stig Ludvigsen, gi seg etter ett år som ansatt.

Siden 2012 har Byåsen kuttet utgiftene med 30 prosent, eller 3,8 millioner kroner.

— Det er viktig at folk skjønner at det skjer noe i Byåsen, men det er ikke så lett å kutte kostnader over natten. Vi må tråkke litt varsomt, sa styreleder Tore Bull Hedel til Adresseavisen 8. desember.