Sport

Ingebrigtsen startet i for høyt tempo: - Noen ganger må man bare gi gass

Henrik Ingebrigtsen gapte for høyt under rekordforsøket på Bislett.

Henrik Ingebrigtsen klarte ikke å holde helt inn og endte på sjuendeplass på Drømmemila.
  • Camilla Klovning

OSLO (Aftenbladet): Sola hadde akkurat gått ned bak en fullsatt Bislett stadion og rammene var perfekte da Henrik Ingebrigtsen tok fatt på rekordforsøket sitt på drømmemila.

På forhånd hadde en betent tå og en fremadstormende lillebror stjålet mye av oppmerksomheten fra norsk friidretts største stjerne, men i ett av tidenes sterkeste startfelt i Bislett Games, lå likevel alt til rette for at Sandnes-løperen nok en gang kunne stjele rampelyset.

I fjor satte han nemlig norsk rekord på 3.50,72 på de 1609 meterne i hovedstaden, og innfridde sine egne og omgivelsenes forventninger etter noen magre år på Bislett.

Ikke veldig skuffet

Men denne gangen ble det for tøft for 24-åringen. Etter å ha holdt imponerende følge med verdens beste 1500-meterløpere i tre runder, stivnet Ingebrigtsen på slutten. Dermed endte han på 3.54,44. — Jeg satset nok litt for hardt. Jeg følte meg veldig bra til det gjensto 300 meter, men det ble dessverre litt for tungt på slutten. Jeg ble nok for optimistisk og gikk vel offensivt ut, sier Henrik Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Han var likevel ikke veldig misfornøyd.

— Egentlig er jeg godt fornøyd med at jeg var så offensiv. Noen ganger må man bare gi gass og satse hardt for å se hvor mye man tåler, sier mellomdistanseløperen, som måtte ty til ispose på sin betente tå etter løpet.

Reiser til høyden

— Jeg blir veldig sår i tåen av å løpe med piggsko, og skal til MR-undersøkelse i Oslo allerede fredag for å forsøke å finne ut hva som er galt. Jeg tror ikke det er noe alvorlig, men vil gjerne få avkreftet at det dreier seg om et tretthetsbrudd. Små ting som kan gjøre store utslag, og belastningen har rett og slett blitt for stor i det siste, sier Ingebrigtsen.

På grunn av skaden er han litt usikker på planene sine framover.

Lørdag morgen reiser Ingebrigtsen uansett til et langt høydeopphold i St. Moritz i Sveits. Der skal han egentlig være fram til sin neste, store konkurranse, Diamond League-stevnet i Paris 4. juli.

Paris neste

– Jeg legger inn en god treningsbolk etter Bislett, slik at Paris blir litt som Lausanne i fjor. Jeg kommer dit uten å ha toppet formen, men det ble jo norsk rekord i Lausanne likevel, sier han.

Klok av skade har imidlertid 24-åringen tatt høyde for at han også må en snartur til lag-EM i Cheboksary i Russland midt i høydetreningen.

20.-21. juni skal nemlig Norges beste friidrettsutøvere kjempe for å beholde plassen i det gjeveste selskapet for europeiske landslag. Da Henrik Ingebrigtsen i 2013 uttrykte at dette var noe han helst ville stå over, fikk han halve friidretts-Norge på nakken.

— Henrik skal selvsagt være med i lag-EM. Han er én av våre vinnerkandidater og vår viktigste utøver, og alle som vil til VM må delta i Russland. Er man på et lag, så er man på et lag, sier president i Norges Friidrettsforbund, Svein Arne Hansen.

Lang reise til Superligaen

Og Henrik Ingebrigtsen har akseptert at det å representere Norge i Superligaen er en del av det å være i friidrettsforbundets elitegruppe.

— Det er for så vidt en grei konkurranse å delta i, men jeg skulle gjerne vært den lange reisen foruten, sier Sandnes-løperen.

Vi fulgte Bislett Games

Les også

  1. Ndure sviktet på hjemmebane - endte sist i finalen

  2. Isabelle Pedersen stresser ikke med VM-kravet

  3. Mjåland vant med fotball-Jesper på tribunen

  4. Kjerpeset har trent mye – for mye?

Les mer om

  1. Friidrett