Sport

Nå skal Lihaug bokse foran tusener

Tim-Robin Lihaug (23) lader opp i tre land før kampen i desember.

KAMPKLAR: Tim-Robin Lihaug fra Sotra går sin 16. proffkamp 12. desember. Han har vunnet 14 av de 15 første.
 • Mads Bøyum

Tim-Robin Lihaug (23) bokser sin 16. proffkamp 12. desember. Det skjer etter en intens opptreningsperiode i tre land.

*Sist Lihaug gikk kamp fikk han kjeft av treneren. Les om det her.

Lihaug er nå hjemme i Bergen, men drar i starten av neste uke til Tyskland. Der møter han flere av Europas største boksehåp til knalltøff sparring:

Tyskerne Tyron Zeuge, Stefan Haertel og Enrico Koelling har alle gode statistikker og forhåpninger hengende over seg. De skal i ilden noen uker før Lihaug, og vil være nær kampform når de sparrer med Lihaug.

Har du fått med deg denne reportasjen fra Lihaugs treningsbase? Se tekst og video her.

Legger press på seg selv

Etter tysklandsoppholdet, drar Lihaug videre til Spania for å fullføre treningsarbeidet, ledet av Ulf Johansen og Ole Klemetsen.

— Oppladningen ser veldig god ut. Jeg er allerede i fin fysisk form og opplegget som venter er glimrende. Det legger press på meg at jeg sier det, men det er sånn jeg føler det, sier Lihaug.

Lihaug har ennå ikke fått motstander til kampen BT kan fortelle om. Det som er bestemt, er at den skal gå i Brøndbyhallen i København. Hovedkampen på stevnet bokses av den danske yndlingen Patrick Nielsen og hans landsmann Rudy Markussen.

Det er en litt av en innsats som legges ned før kampene, bare les dette.

Det gjør at stevnet vil være det med best publikumsbesøk av dem Lihaug har bokset fra. Allerede på første salgsdag forsvant halvparten av et billettantall som skal ligge rundt 7000. Promotorselskapet Team Sauerland ser allerede på muligheten for å utvide publikumskapasiteten.

— At det kommer mye folk, gir meg bare større lyst til å prestere godt. Sist kamp (mot Baptise Castegnaro i september) vant jeg greit, men jeg var ikke spektakulær som jeg ønsker å være, sier Lihaug.

Hylles av promotoren

Sin forrige motstander, fra Italia, beskriver Lihaug som en som ville plage ham og ødelegge kampen med uryddig boksing.

— Nå håper jeg å møte en som er bedre bokseteknisk og renere i stilen. Det tror jeg vil passe meg bedre, sier Lihaug.

Han er ungdomsverdensmester i supermellomvekt hos WBO-forbundet, men setter etter det BT erfarer ikke beltet på spill i sin neste kamp. Håpet er å gå en tittelkamp i Norge i 2016. På veien dit, får han svært gode skussmål fra promotor Nisse Sauerland.

— Tim har en fantastisk arbeidsmoral og det er nødvendig i boksing. For å nå toppen må du ville gå en ekstra mil. Det handler om hard og smart trening. Den 100 prosents innsatsen tror jeg Tim har i seg. Fortsetter han å trene og prestere i ringen, er det ingen grunn til at han ikke kan bli verdensmester en dag, sier Sauerland om bokseren sin.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5