Sport

Norsk sykkeltalent endte på sur 4.-plass i U23-VM

Truls Engen Korsæth lå på bronseplass i temporittet helt til det var igjen én rytter.

FJERDEMANN: Truls Engen Korsæth leverte et meget sterkt temporitt i U23-VM og endte til slutt på en fjerdeplass. Her er han på pallen under sommerens NM hvor han ble nummer tre på tempoen.
  • NTB

Truls Engen Korsæth lå lenge på tredjeplass under tempoen i sykkel-VM i U23-klassen, men ble skjøvet ned til fjerdeplass av siste rytter i løypa.

Korsæth kjørte en strålende tempo, men måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i VM i Richmond.

22-åringen åpnet rolig og lå et stykke bak de beste halvveis, men så tråkket han til for fullt. I mål var han 36 sekunder bak den danske vinneren Mads Würtz Schmidt.

— Det gikk mye fortere på andre runden. Jeg skulle ønske jeg kjørte raskere på første runden, men jeg er kjempefornøyd, sa Korsæth til TV 2. ## Nervepirrende

Det ble en meget nervepirrende innspurt for nordmannen. Korsæth var tidlig i mål og det var usikkert om løpet ville holde til edelt metall. Joker-rytteren fikk i målområdet se rytter etter rytter komme bak han i mål. Det så ut til å gå nordmannens vei, men tyske Lennard Kämna, den sist startende, stjal bronsen.

— Det var spennende, men det er sånt man må regne med. Jeg hadde en litt svak åpning, så jeg regnet egentlig med at det skulle bli sånn. Jeg får bare akseptere det. Men fy søren, jeg er kjempefornøyd med fjerdeplass, sa Korsæth.

En av årsakene til at mange måtte se seg slått av Korsæth kan være et regnvær som kom etter at bronsevinneren syklet i mål.

Annenplass tok tyske Maximilian Schachmann. Sølvmedaljøren var 12 sekunder bak Schmidt.

Jentene skuffet

Susanne Andersen ble nummer 19, mens Ingvild Gåskjenn endte på 32.-plass i temporittet for juniorer under VM i sykling mandag.

Begge hadde større forventninger til seg selv enn hva de presterte på tempoen i Richmond.

Andersen var ikke helt fornøyd med å ende 2.13 bak den amerikanske vinneren Chloe Dygert. Gåskjenn fikk det heller ikke til å stemme på sykkelsetet og kom 3.07 bak gullet.

Emma White fra USA tok sølvet, mens Anna-Leeza Hull fra Australia ble nummer tre. (©NTB)

Les også

  1. Tilbake i VM ett år etter ulykken: - Frykter det kan skje igjen

  2. Kristoffs trener: - Veldig dumt at Cavendish måtte trekke seg

  3. Én trussel mindre for Kristoff: Cavendish mister VM

  4. Nå er det to år til tidenes idrettsfest i Bergen: Slik vil du merke sykkel-VM

Les mer om

  1. Sykkelritt