Lance Armstrong kommenterte Froome-ryktene - skapte nettstorm

Amerikanerens melding kan tolkes på ulike måter.

Lance Armstrong «aner ikke» om Chris Froome er ren eller ikke.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh

Chris Froome knuste alle sine konkurrenter på den første fjelletappen i Tour de France tirsdag. Det etter at en video fra 2013 på ny første til spekulasjoner om han er dopet.

Nå kommenterer Lance Armstrong, som har blitt fratatt alle sine syv Tour de France-seire på grunn av dopingbruk, spekulasjonene rundt Froome på sin Twitter-konto.

— Froome/Porte/Sky er veldig sterke. For sterke til å være rene? Ikke spør meg, jeg har ingen anelse, skriver Armstrong.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad er overbevist om at Froome er ren. Les hvorfor her.

Armstrongs Twitter-melding er blitt tolket på ulike måter. Men enkelte oppfattet det som en anklage mot Froome.

Her jubler Chris Froome etter den imponerende seieren tirsdag.

— Du ødela ryktet til en flott konkurranse og nå prøver du å ytterligere skade det ved å anklage andre? Vennligst stopp, skriver en bruker, hvorpå Armstrong svarer:- Jeg anklager ingen. Jeg gjør faktisk det motsatte. Jeg er ikke interessert, og jeg har ikke troverdighet, til å mene noe om det, skriver den pensjonerte syklisten.

Les også

Kaggestad er provosert av Armstrongs Tour-planer

— Ingen vil høre det

Tre timer etter publisering hadde Armstrongs Twitter-melding blitt retweetet (delt) rundt 3.000 ganger. Den har også blitt gjengitt av store medier som L'Equipe, Het Nieuwsblad, La Gazzetta dello Sport, ABC News og The Telegraph.

— Du må elske Lance Armstrong for å virkelig sette «the cat among the pigeons» (språklig uttrykk som betyr å gjøre folk sure eller engstelige, journ. anm.), skriver The Telegraph-journalist Andrew Critchlow i en Twitter-melding.

Lance Armstrong var sykkelsportens store stjerne. Her feirer han sin syvende sammenlagtseier i Tour de France, i Paris i 2005. Armstrong har senere blitt avslørt som doper.

— Kanskje Armstrong er den siste som bør stille dette spørsmålet, men det kan hende han vet mest om temaet, skriver Joaquin Duro, journalist i den spanskspråklige versjonen av NBC, i en Twitter-melding.- Han er utstengt for livet fra sykkelsporten, men for Lance Armstrong er det ikke forbudt å snakke. Og han er ikke redd for å si sin mening, selv når ingen spør eller vil høre den, skriver den franske storavisen L'Equipe.

Lance Armstrong holder seg forøvrig ikke unna sykkelfesten i Frankrike denne sommeren. Han skal nemlig sykle den 13. og 14. etappen to dager før feltet gjør det.

Stuntet er et ledd i en veldedighetskampanje til inntekt for bekjempelse av leukemi.