- Tviler på at sykling kuttes fra OL-programmet

<p>Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) sier i en uttalelse at det er lite trolig at sykkelsporten skal bli kuttet som idrett på OL-programmet.</p>

Britain's Bradley Wiggins (top L) leads his team as the peloton passes down The Mall at the start of the men's cycling road race at the London 2012 Olympic Games July 28, 2012. REUTERS/Daniel Berehulak/Pool (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS CYCLING)

Selv etter skandalen rundt Lance Armstrong og alle avsløringene som fulgt i kjølvannet av denne saken, er det ingenting som tyder på at IOK kommer til å kutte ut sykling som OL-idrett til lekene i Rio de Janeiro i 2016. Etter Armstrong-saken er søkelyset satt på Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), som er blitt anklaget for å ha hjulpet Armstrong til å unngå å levere positive prøver.

I løpet av de siste årene har UCI kjempet en hard kamp mot doping. Derfor er det veldig lite trolig at sykkelsporten skal bli tatt av OL-programmet , sier IOK-talsmann Mark Adams i en kommentar.

Det var den tidligere lederen av Verdens antidopingbyrå (WADA) som i et intervju med nyhetsbyrået Reuters tirsdag antydet at sykling kunne komme til å bli strøket fra OL-programmet, dersom det kom fram at sykkeltopper gjennom flere år har dekket over utstrakt dopingmisbruk. (©NTB)