Sport

Fra gullalder til null sørlendinger i friidretts-EM: – Situasjonen bekymrer meg

Mens norsk friidrett kanskje aldri har vært mer i vinden, står Sørlandet utenfor det gode selskap. Årets EM går uten lokal deltakelse – for første gang på 20 år.

Lengdehopper Margrethe Renstrøm (t.v.), spydkaster Andreas Thorkildsen og sjukjemper Ida Marcussen sto tilsammen for 28 opptredener i internasjonale seniormesterskap for Norge. Til årets EM i Berlin er ingen sørlendinger kvalifisert.

KRISTIANSAND: – Generelt i norsk friidrett står det fantastisk til, men ikke her nede. Utviklingen vi har hatt de siste årene bekymrer meg. Av en eller annen grunn får vi det ikke til, konstaterer Jon Fjeld, daglig leder i Aust- og Vest-Agder Friidrettskrets.

Tirsdag kom uttaket til årets friidretts-EM, som starter i Berlin til mandag. Blant 33 utøvere var det ingen med tilknytning til Agder, kort og godt fordi ingen sørlendinger har klart kravene. Det er tredje seniormesterskap på rad at Sørlandet står utenfor det gode selskap, men kravene til EM er langt «enklere» enn til VM og OL – og et mesterskap mange av de nest beste utøverne setter som et realistisk mål.

Les hele saken med abonnement