Sport

Kristoff vant igjen: - Det føles veldig godt

Alexander Kristoff tok sin 16. seier for året og sin tredje strake i Tour des Fjords.

OVERLEGEN: Alexander Kristoff vant den tredje etappen i Tour de Fjords og økte sammenlagtledelsen i det norske etapperittet.
  • NTB

Nordmannen knuste konkurrentene og tok sin 16. seier for sesongen.

— Det føles veldig godt å ta sin 16. seier for året, sier Kristoff til Aftenbladet.

Katjusja-rytteren hadde få problemer med å vinne spurten mot konkurrentene. Darryl Impey og Edvald Boasson Hagen fulgte nærmest, men det var en liten luke opp til den suverene spurteren.

– Han gjorde igjen et veldig bra løp. De andre lagene prøvde veldig hardt, han var under press, men han tok sin 16. seier. Det var fantastisk, sa Katjusja-direktør Torstein Schmidt.

Stavanger-syklisten kan krones som kongen av Tour des Fjords etter å ha vunnet seks av de åtte siste etappene totalt i rittet.

Tidligere på fredagens etappen var det dramatisk da vind delte feltet i flere grupper. Kristoff og lagkameratene havnet bak den første gruppen, men med hjelp av Trek med Fabian Cancellara i spissen, kjørte de inn teten.

— Det var en veldig hard dag, for vi hadde ikke kontroll fra start. Heldigivis var Trek-laget med Cancellara i samme situasjon og hjalp oss. Så det var flere som bidro i hovedfeltet. Det var mange angrep gjennom dagen som gjorde det vanskelig for oss i Katjusja, sier Kristoff.

Boasson Hagen forsøkte å sette fart opp stigningene før mål. Kristoff valgte selv å følge sin norske konkurrent, noe han gjorde på imponerende vis.

Det gjenstår to etapper av rittet. Begge foregår på flate Jæren, for det meste i Stavanger- og Sandnes-området.

Kristoff har et solid tak på den gule trøya etter de siste dagens maktdemonstrasjoner.

Les også

  1. Dette er verdt å vite om 3. etappe i Tour des Fjords

  2. Bystrøm satser på lørdagen

  3. Derfor kjører Kristoff Tour des Fjords

Les mer om

  1. Alexander Kristoff