Trump foreslår utvisning for protesterende NFL-spillere

USAs president Donald Trump mener NFL-spillere som kneler under nasjonalsangen, bør straffes med spilleforbud.

 USAs president Donald Trump vil straffe NFL-spillere som kneler under nasjonalsangen.
  • NTB

Trump, som tidligere har foreslått å sparke spillere som «ikke respekterer nasjonalsangen», kommer nå med egne forslag til straffer for dem som protesterer når nasjonalsangen spilles.

– Debatten om NFL og nasjonalsangen er i live igjen – jeg kan ikke tro det. Er det ikke i spillernes kontrakt at de må stå akt med hånden på hjertet? spør presidenten på Twitter.

Les også

Trump kan juble: Nå blir dette forbudt

Må knele i garderoben

Det foreligger ikke et slikt krav, men NFL-eiere stemte i mai for en ny regel for neste sesong som sier at alle spillere som er synlige for publikum, må stå under nasjonalsangen, ellers vil de bli bøtelagt. Vil noen knele, må de gjøre det i garderoben.

Trump foreslår nå sine egne straffer, og ber NFL-sjef Roger Goodell om å ta et standpunkt.

– Første gang knelende, ut av kampen. Andre gang knelende, ut av sesongen/ingen lønn, foreslår Trump i Twitter-meldingen.

Les også

Trump avlyser Superbowl-mottakelse etter krangel om nasjonalsangen: - Fansen fortjener bedre

Startet i 2016

Kneling når nasjonalsangen spilles, har vært en del av en aksjon mot politivold og rasediskriminering siden i 2016. Det startet med at den fargede San Francisco 49ers-spilleren Colin Kaepernick gikk ned på ett kne i protest mot politiets behandling av minoriteter.

Saken blir igjen diskutert etter at Miami Dolphins-eier Stephen Ross sa at han ikke har bestemt seg for om han vil disiplinere spillere som kneler.

Få timer senere gikk NFL og spillerforbundet ut med en felles uttalelse hvor de sa at de setter saken «på hold» for å se om man kan komme fram til et kompromiss.