Sport

Tonje Nøstvold er gravid. Nå legger hun opp

Tidligere landslagsspiller Tonje Nøstvold Lunde (33) legger opp. Samtidig avslører hun at hun er gravid.

Tonje Nøstvold (gult) avslørte i dag at hun legger opp.
  • Anders Boine Verstad
    Anders Boine Verstad

Nøstvold Lunde, som giftet seg i sommer, kom etter kveldens Sola-kamp med avsløringen.

– Jeg har visst dette ganske lenge og vært innstilt på det enda lengre. Kroppen var klar for det, sier Nøstvold Lunde til Aftenbladet.

Termin er satt til slutten av april. Hun vet foreløpig ikke kjønnet på barnet og har derfor ikke bestemt seg for et navn.

– Før sesongen var jeg klar på at dette var mitt siste år på parketten. Da jeg i tillegg fikk vite at jeg er gravid så tenkte jeg at det ikke er mulig å komme tilbake, sier Nøstvold.

Det var Solabladet som meldte om saken først.

Les også

LES OM KVELDENS KAMP: Sola slapp ungjentene til - vant likevel overlegent

183 landslagskamper

Den rutinerte landslagsspilleren har totalt 183 seniorlandlagskamper bak seg med 408 mål, viser statistikken til Håndballforbundet.

Nøstvold Lunde har flere store landslagstitler å vise til. Med to OL-gull (2008 og 2012), ett VM-gull (2011) og tre EM-gull (2006, 2008 og 2010) har hun en fremragende CV å vise til.

– Det er selvfølgelig vemodig, men sånn er livet. Nå ser vi frem til enda ett nytt familiemedlem.

Her er Tonje Nøstvold (rødt) i aksjon under EM-finalen i 2010 da Norge vant gull mot Sverige i finalen.

– Jeg har lært ekstremt mye om meg selv og andre i håndballen. Jeg tar med meg det og de fine opplevelsene med fine folk, sier Nøstvold Lunde.

I kveldens kamp mot Flint Tønsberg, som Sola vant 28–16, var 33-åringen å finne på sidelinjen. Her blir hun også værende en stund fremover - dermed blir hun ikke arbeidsledig i månedene som kommer.

– Nå skal jeg være med rundt laget for en periode og se hvordan det går, så får vi se hva som blir å skje videre, sier Nøstvold Lunde.

– Stolte på Nøstvold Lunde

23. september var den siste offisielle kampen til Nøstvold Lunde med Sola håndball da de vant 20–12. I denne kampen scoret 33-åringen tre mål.

Da sto Camilla Herrem og Nøstvold Lunde på banen og kastet ball i oppvarmingen. I dette øyeblikket innså Herrem at det var siste gang hun spilte med landslags- og klubbkollegaen.

Les også

LEST DENNE?: Hergeirsson om Herrem: – Hun er i EM-diskusjonen

Camilla Herrem (t.v.) og Tonje Nøstvold Lunde har vært lagkamerater i Byåsen og Sola. De har også spilt sammen på landslaget. Her før VM-semifinalen som ble avholdt i Kina i 2009. Dette året ble det bronse på landslaget.

– Vi begge holdt på å ta til tårene. Vi måtte bare gå litt bort fra de andre og kaste alene. Nøstvold Lunde er en av de håndballspillerne jeg stoler aller mest på og jeg ville kastet ballen til henne ni av ti ganger i avsluttende situasjoner, sier Herrem til Aftenbladet.

– Hvordan er det å høre dette?

– Det er selvfølgelig kjekt å høre. Jeg har spilt med Camilla i mange år og vet hvordan hun reagerer - og det samme motsatt vei, sier Nøstvold Lunde.

Hun venter barn med ektemannen Christoffer Midbøe Lunde som blant annet er tidligere fotballspiller i Viking. Termin er i slutten av april.

Les mer om

  1. Tonje Nøstvold
  2. Sola håndball
  3. Camilla Herrem