Sport

Hushovd spurtet til andreplass

Nådde ikke helt opp i spurten i Tour Méditerranéen.

Thor Hushovd (arkivfoto).
  • NTB

Thor Hushovd nådde ikke helt opp i spurten, men kapret annenplassen bak John Degenkolb på 3. etappe av sykkelrittet Tour Méditerranéen.

Rytterne fikk en hektisk dag i Frankrike med to etapper. Hushovd fikk en god oppladning til tempoetappen, med et meget solid resultat på den 63 kilometer lange etappen fra Lambesc til Saint Rémy de Provence.

Tyskeren Degenkolb fortsatte å dominere rittet. Han vant sin tredje strake etappe da han spurtslo Hushovd og italieneren Sonny Colbrelli.

– Jeg var der framme og følte meg ganske trygg og bra i klatringen. Jeg var på Degenkolbs hjul, og jeg prøvde å overraske ham før han startet spurten. Han hadde de beste beina, så han hadde kontroll på meg, sa Hushovd i et lydklipp fra BMC.

– Jeg er glad for å være med der, jeg blir nummer to og beina føles bedre. Det ser bra ut for de neste ukene, la nordmannen til.

Cummings vant tempoen

I tempoetappen senere lørdag gikk Hushovds lagkamerat Stephen Cummings til topps. Han vant med 0.04 minutter til østerrikeren Riccardo Ziodl og 0.10 til Sylvain Chavanel. De tre overtok dermed også de tre øverste plassene sammenlagt.

– Det var en god tempoetappe for meg. Jeg liker når etappene har stigninger som ikke er for harde. Det var teknisk krevende, men vi hadde sett på den på forhånd. Jeg kjente løypa godt, sa Cummings.

Vegard Stake Laengen deltar også i Tour Méditerranéen. Han var ikke blant de raskeste på lørdagens etapper, men endte tempoetappen på 74.-plass.

Laengen la seg inn på 65.-plass i sammendraget, mens Hushovd har en beskjeden 113.-plass, over kvarteret bak ledende Cummings. (©NTB)

Les mer om

  1. Thor Hushovd