Sport

Mener Asphjell skader Trondheims VM-sjanser

Får kraftig kritikk etter å ha sådd tvil om Trondheims VM-planer.

Jorodd Asphjell (til venstre) har skapt sterk misnøye med sitt utspill om at Trondheim neppe får ski-VM før 2025, hvis Oslo får vinter-OL i 2022. Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) mener Asphjell med sin uttalelse er med på å svekke Trondheims VM-sjanser.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Til Adresseavisen torsdag sådde visepresident Jorodd Asphjell i Norges Idrettsforbund tvil rundt planene om et ski-VM i Trondheim så tidlig som i 2021. Hvis Oslo får vinter-OL i 2022, mener han Trondheim kan glemme ski-VM i 2021. LES OGSÅ:

  • Kommunaldirektøren: — Dette kom som en bombe
  • Tviler på VM i Trondheim før 2025

Overrasket kommunaldirektør

— Det er viktig å synliggjøre at man ønsker å søke, men spørsmålet er om tidspunktet er riktig, sier Asphjell til Adresseavisen.

Dette har satt sinnene i kok. Kommunaldirektør Morten Wolden uttalte tidligere i dag at Asphjells utspill slo ned som en bombe for ham torsdag morgen.

— Jeg er veldig overrasket over at et slikt utspill kommer akkurat nå. Vi har fått to vedtak som har lagt føringer for hvordan vi skal jobbe. Skiforbundet har fattet vedtak om å gå i forhandlinger med Trondheim kommune, mens bystyret i forrige uke enstemmig gikk inn for søknaden, sier Wolden til adressa.no.

Enstemmig bystyre

Torsdag kveld går stortingsrepresentant og bystyremedlem Sivert Bjørnstad (Frp) så langt som å si at uttalelsene fra Asphjell skader Trondheims sjanser til å få ski-VM.

— Jeg synes det er synd at Asphjell sår tvil om Trondheims søknad. Bare ved å gi disse uttalelsene skader han byens VM-sjanser. Er det som arbeiderpartipolitiker eller som visepresident i Norges Idrettsforbund Asphjell gir disse uttalelsene? Er det slik at toppolitikere i Arbeiderpartiet nå fraråder Trondheim å gå videre i prosessene, eller er det toppampene i idrettsforbundet som gjør det, sier Bjørnstad til adressa.no.

Han peker på at at enstemmig bystyre nylig har vedtatt at Trondheim skal søke om ski-VM.

- Bør heller fremsnakke VM

— Jeg håper ingen lar seg skremme eller får kalde føtter av disse uttalelsene. Trondheim er en fantastisk søkerby som har store sjanser til å få tildelt et VM i 2021. Bjørnstad mener Jorodd Asphjell heller burde fremsnakke VM fremfor det Frp-politikeren omtaler som et kostbart OL.

— Personlig synes jeg ski-VM i Trondheim er et langt bedre alternativ enn et Oslo-OL i 2022. Det koster en brøkdel av hva et OL gjør, og gir mange av de samme synergieffektene. Alle husker folkefestene i Trondheim i 1997 og i Oslo i 2011, sier Bjørnstad.

- Skjønner ikke prosessene

Jorodd Asphjell, som i kveld landet i Sotsji for å være til stede under Paralympics, slår hardt tilbake mot kritikken fra Sivert Bjørnstad.

— Dette viser tydelig at han ikke er kjent med hvordan prosessene i norsk idrett utøves. Jeg uttalte meg ikke som Ap-politiker. Alle vet at jeg støtter en VM-søknad fra Trondheim, men jeg svarte på spørsmål om mulighetene for å få ski-VM i 2021. Det er en felles forståelse i skimiljøet, både i Norges Skiforbund og FIS, at 2021 er for tidlig for Trondheim, sier Asphjell til adressa.no.

— At Bjørnstad prøver å slå politisk mynt på en sak som er åpenbar får stå for hans regning, legger Asphjell til.