Sport

Hallén om Blatters helomvending: − Umulig å drive FIFA videre

Overraskende Blatter-uttalelse rokker ved FIFAs tillit, hevder fotballpresidenten.

Fotballpresident Yngve Hallén synes ikke Sepp Blatters planer om å fortsette som FIFA-president er av det positive slaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

 • Nicholas Bergh

I sammenheng med en FIFA-fest torsdag overrasket Sepp Blatter ved å så tvil om han virkelig har trukket seg som president i det internasjonale fotballforbundet.

− Jeg har ikke trukket meg, men jeg har stilt min stilling til disposisjon til ekstraordinære generalforsamlingen, sa Blatter ifølge Blick.

2. juni overrasket Sepp Blatter ved å signalisere at han trekker seg fra vervet under en ekstraordinær FIFA-kongress i høst. Kun dager tidligere hadde han blitt gjenvalgt til en ny periode som FIFA-president.

Les også

Blatter: - Jeg har ikke trukket meg

Fotballpresident Yngve Hallén er overrasket over Blatters utspill. Hvis ordene blir realitet, mener Hallén at tilliten til organisasjonen aldri vil bli den samme.

− At Blatter skaper usikkerhet rundt dette er ikke bra. Etter den ekstraordinære kongressen mener jeg det er helt usannsynlig at han fortsetter. Hvis Blatter hadde fremmet sitt kandidatur på nytt ville tilliten til han og FIFA blitt utfordret så massivt at det hadde blitt umulig å drive organisasjonen videre, sier han i en uttalelse til Aftenposten.

Tidligere fotballpresident: − Han bør trekke seg nå

Per Ravn Omdal var i mange år fotballpresident i NFF. Han har i tillegg sittet i styret i FIFA. Omdal skjønner ikke hvordan det skal gå an at Blatter fortsetter.

Tidligere NFF-president og styremedlem i FIFA Per Ravn Omdal har klare meninger om hva som bør være veien fremover. Foto: MONICA STRØMDAHL

− Jeg har veldig vanskelig for å ta dette alvorlig. Det er vanskelig å bedømme, men det høres aldeles merkelig ut. Nå må fotballederne sette seg ned og finne ut av dette — sammen, sier han til Aftenposten.Omdal hadde ikke fått med seg uttalelsene da Aftenposten ringte, men etter å ha fått dem forelagt, sier han følgende på generelt grunnlag:

− Blatter må trekke seg nå. Det er umulig å se for seg en fremtid for FIFA med han. Reformeringen av FIFA kan ikke ledes av Blatter, men av andre folk, hevder rogalendingen.

− Hvor mye legitimitet vil en slik prosess ha, med Blatter bak rattet?

− Det vil ikke ha noen legitimitet i det hele tatt. Det vil bli som å sloss mot vindmøller i nye år, påstår Omdal.

Disse endringene må gjøres

79 år gamle Sepp Blatter har sittet siden 1998. For å forhindre en ny, langvarig enehersker ser den norske fotballtoppen for seg følgende endringer:

*** Innføre øvre aldersgrense på 70 år**

*** Begrensning på 2 x 4 år som president**

− Man må sørge for at det blir en åpenhetsfilosofi på alle kanter. Garcia-rapporten må offentligjøres. I tillegg blir det viktig å bygge gode rutiner rundt alt som har med penger og transaksjoner å gjøre, spår Omdal.

Blatter har gjort helomvending tidligere

Dette er ikke første gang Blatter ikke holder det han har lovet. Før valget i mai hadde han annonsert at han ikke ville stille som kandidat. Han stilte som kjent - og vant.

Da Blatter annonserte at han setter presidentvervet til disposisjon, ble nyheten møtt med begeistring av flere europeiske fotballedere, som mente det var på tide med en endring.

− Det var tvingende nødvendig for å gjenskape tilliten til organisasjonen og de prosessene som nå er på gang, sa fotballpresident Yngve Hallén den gangen.

Er du interessert i mer stoff om FIFA? Les om journalist Øyvind Nordllis møte med Sepp Blatter: Da jeg møtte Blatter bak lukkede dører

 1. Les også

  - Maradona vil erstatte Blatter som FIFA-president

 2. Les også

  Norsk Tippings monopol og alle de andre farlige aktørene

 3. Les også

  Hevder Irland-spillere ble betalt for ikke å takle Messi

Les mer om

 1. FIFA

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Blatter: - Jeg har ikke trukket meg

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Sepp Blatter trekker seg som FIFA-president

 3. SPORT
  Publisert:

  Blatter svarte på ryktene i sjeldent intervju

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Hallén: - Blatter burde trukket seg før

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Norge har bestemt seg for hvem de vil ha som ny FIFA-sjef

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Tidligere norsk FIFA-styremedlem: - Blatter må trekke seg nå!