- Kunne vært blant de 50 beste i verden

— Henrik Bjørnstad har alt som skal til for å være blant verdens 50 beste golfspillere. Bortsett fra lysten til å gjøre det som kreves for å komme dit.

Skuffet. Det sier Jim McGowan — trener for Henrik Bjørnstad, som i Aftenposten og på golf.no mandag kunngjorde at han ikke kommer til å spille særlig mer på Europatouren i år. McGowan har lenge skjønt at eleven ikke har hatt den rette gløden. - Etter tredjeplassen i Scandinavian Masters i 2002 skulle han trene enda mer. I stedet gjorde han det motsatte. Og denne sesongen har han trent enda mindre - samtidig som han har hatt litt uflaks, sier Drøbak-treneren, som ble svært overrasket da han leste om Bjørnstads beslutning om å trappe ned på Europatouren.- Jeg føler meg litt sviktet. Da vi snakket sammen sist tirsdag, nevnte han ikke noe om det. Han burde ha fortalt meg det først, sier briten, som ikke har hatt noen økter med Bjørnstad de siste seks ukene.

Vil angre

Treneren tror Bjørnstad vil angre på beslutningen i årene som kommer.- Han har alt som skal til for å være blant verdens 50 beste golfspillere - unntatt lysten. Det ser vi bare når han gå på 68 slag i lag-NM uten å være motivert. Det han trenger, er en psykolog som kunne ha innprentet ham innstillingen "jeg elsker å spille golf". Da kunne Henrik vært i klasse med andre, unge verdensstjerner som Adam Scott g Sergio Garcia.- Men har han ikke lyst og vilje, nytter det ikke, fortsetter McGowan, som tror Bjørnstad har gått lei fordi han har for få interesser utenom golf og huset sitt i Son.

Store tap

Advokat Arne Steen, som tar hånd om Bjørnstads forretningsmessige avtaler, vet ikke helt hvordan han skal tolke nyheten i Aftenposten.- Jeg vet at han ikke har vært motivert i det siste, men vet ikke hvor dramatisk han mener dette. Det er naturlig å gå lei innimellom. Kjuser'n har også hatt sine vanskelige perioder.- Men når han sier han ikke vil spille så mye mer på Europatouren i år, mister han jo deltagerkortet?- Hvis Henrik er lei, er det beste han kan gjøre ikke å spille på en stund. Det er fortsatt masse turneringer igjen.- Men det står store sponsoravtaler på spill?- Ja, han har mange veldig gode avtaler. Han er blant annet en av Oakleys fire verdensmodeller, han har en avtale med Titleist om å bruke deres baller og hansker og han har en superavtale med Taylor Made om køller. Tilsammen er disse verd nærmere 900 000 kroner. Han går med andre ord overskudd før sesongen starter, og alle prispengene blir ren netto, sier Steen, som vil ta kontakt med Bjørnstad for å hør mer om hva som ligger i beslutningen- Det ville være trist om han ga seg som 25-åring. Han har jo 15 år igjen som toppspiller!

<b>Lei.</b> Henrik Bjørnstad i aksjon under helgens lag-NM på Tyrifjord golfklubb.