Sport

Wimbledon-arrangøren frykter at tennissesongen er over

Tidligere i uken ble tennisklassikeren Wimbledon avlyst som følge av koronavirus-pandemien. Richard Lewis er redd det samme skjer med hardcourt-sesongen.

Richard Lewis er direktør i All England Lawn Tennis Club, arrangøren av Wimbledon-turneringen. Andrew Boyers / NTB scanpix

 • NTB-Ritzau

Han er direktør for All England Lawn Tennis Club, som er arrangør av Grand Slam-turneringen i London. Årets Wimbledon-tennis skulle vært spilt i juni og juli, men det ble umulig med dagens uoversiktlige virussituasjon.

Etter gressdelen av tennissesongen kommer hardcourtsesongen med flere store turneringer i Nord-Amerika. Den største – normalt årets fjerde og siste Grand Slam-turnering – er US Open.

Den skal etter planen spilles fra 31. august til 13. september. Lewis håper det skjer, men sier at det slett ikke er sikkert.

Håp

– Min indre optimist – og jeg er ikke optimistisk ofte – håper stadig at den amerikanske hardcourtsesongen finner sted, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

– Man kan håpe at ting er på et mer rolig nivå da, og at de store turneringene i Montreal, Toronto og Cincinnati kan arrangeres opp mot US Open. Men vi vet alle at det trolig ser veldig skrøpelig ut på det tidspunktet. Jeg tror ikke det er urealistisk å si at det ikke blir mer tennis i år. Men la oss håpe at Roland-Garros og US Open kan finne sted.

Roland-Garros er en grusturnering som normalt spilles i Paris i mai og juni. Årets utgave er inntil videre utsatt til september.

Les også

Sats sendte e-post til alle medlemmene. Så kom de sterke reaksjonene.

Novak Djokovic (t.v.) slo Roger Federer i fjorårets herrefinale. USA TODAY USPW / NTB scanpix

Federer-stopp?

To tennisveteraner og superstjerner som har uttrykt skuffelse over at Wimbledon ikke kan spilles i år, er 38-åringene Roger Federer og Serena Williams. Lewis sier han håper de fortsatt spiller når neste års Wimbledon skal arrangeres.

Federer er historiens mestvinnende herrespiller i Grand Slam-sammenheng med 20 titler, mens Williams (23 titler) er én pokal unna å tangere Margaret Smith Courts rekord.

– Jo mindre kamptrening man får i den alderen, jo vanskeligere er det å komme tilbake. Dette kan ha stoppet Federers mulighet til å vinne én eller to titler til, sier den australske ekspertkommentatoren og tidligere doublespilleren Todd Woodbridge til nyhetsbyrået AAP.

(©NTB)

Les mer om

 1. Wimbledon (Tennis)
 2. Novak Djokovic
 3. Tennis

Relevante artikler

 1. SPORT

  Dyster spådom fra tennisstjerne

 2. SPORT

  Storturneringen kapret ny dato. Det skaper «mange problemer».

 3. SPORT

  Storturnering avlyst for første gang siden 2. verdenskrig

 4. SPORT

  French Open utsatt til i høst

 5. SPORT

  Federer står over storturnering etter operasjon

 6. SPORT

  Feministen som banket mannssjåvinisten: – Skal vise at kvinner ikke bare duger på kjøkkenet