Hamilton tror ikke han kan vinne løp i 2022

Lewis Hamilton (37) var nær ved å vinne i USA i helgen – men tror det var hans siste sjanse til å få en seier i 2022.

DISKUSJON: Lewis Hamilton i samtale med ingeniørene sine etter 2. plass i USA natt til mandag.

Syv ganger verdensmester Hamilton står med tre 2.-plasser og fire 3.-plasser i år.

Seieren mangler, og han tror ikke den kommer i år, selv om han ledet til fem runder gjensto av løpet i Austin natt til mandag. Årets verdensmester Max Verstappen snøt Hamilton for triumfen på slutten.

– Med mindre noe drastisk skjer med Red Bull, så er det svært usannsynlig at vi vil ha tempoet til å kunne konkurrere. Dette var sannsynligvis en av våre beste vinnersjanser, sier Hamilton, gjengitt av The Independent.

– Høyst usannsynlig, svarer han på spørsmålet om han kan holde sin tradisjon med å vinne minst ett Grand Prix-løp i året – i alt 15 sesonger på rad.

Mens 2021 var en vanvittig duell mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen om gullet, var Hamiltons Mercedes-stall sjanseløs fra start i 2022. I starten var både Red Bull og Ferrari klart foran. Etter hvert har Mercedes klart å kutte noe av forspranget, og i sommer hadde Hamilton en sterk periode med fem pallplasser på rad.

– Vi må være realistiske – Red Bull-bilen har vært raskest hele året, sier Hamilton etter USA-løpet i helgen.

13 av 19

– Det var stort å starte som nummer tre og være i posisjon for å kunne sloss om seieren, men de har vært raskere hele helgen. De var det denne gangen, og de kommer til å være de siste tre løpene.

Verstappen har vunnet 13 av de 19 løpene så langt, inkludert syv av de åtte siste.

– Bilen var glimrende. Det var deilig å være i ledelsen. Vi har jobbet så hardt, jeg hadde et så stort håp, sier Hamilton ifølge gpblog.com.

Han ligger i øyeblikket 20 poeng etter sin teamkollega George Russell i VM-sammendraget. Disse to skal kjøre for Mercedes også kommende sesong.

Kan komme tilbake

Resultatene den siste tiden gjør at optimismen er der i Mercedes for at de kan komme tilbake til gamle høyder. Lewis Hamilton antyder også det:

– Jeg vet at når de bygger en god nok vil, så jeg ta den til topps. Vi må bare fortsette å jobbe, sier Hamilton til Sky Sports, og passer på å hylle teamet for at de har klart å utvikle bilen bra.

Red Bull sikret seg i helgen VM-gullet for konstruktører. Mercedes tok innpå Ferrari og ligger nå 53 poeng bak i kampen om sølvet. Tre Grand Prix-løp gjenstår: Mexico (30. oktober), Brasil (13. november) og Abu Dhabi (20. november).

Mercedes vant konstruktørmesterskapet hvert år fra 2014 til 2021.