Ny seier til Warholm: – Kan ikke tenke at jeg skal sette verdensrekord hver gang

Fra bane syv løp han inn til suveren seier i Monaco på tiden 47,08. Det er 38 hundredeler bak hans egen verdensrekord.

– Jeg føler meg bra. Det var et bra løp og jeg er veldig glad, sier Warholm da han kommer til den digitale pressesonen.

Forventningene var store til Diamond League-stevnet i Monaco, som er regnet som en av de raskeste banene i verden. Det ble imidlertid ingen ny verdensrekord selv om han var overlegen.

– Jeg kan ikke tillate meg å tenke at jeg skal sette rekord hver eneste gang, for det ville vært veldig tøft for meg. Jeg føler press for å prestere og være på mitt beste nivå hele veien. Jeg må være fornøyd når jeg gjør gode løp, svarer Warholm på VGs spørsmål.

Tiden holdt likevel til å komme inn blant de aller beste tidene noensinne, og listen begynner etter hvert å bli tapetsert med Karsten Warholms navn.

– Det er alltid vanskelig å løpe et perfekt løp. For meg handler det mest om å prestere jevnt og løpe bra hele veien, sier Warholm.

– Vi kan ikke forvente at han setter verdensrekord hver gang, sier NRK-ekspert Christina Vukicevic-Demidov.

BEST IGJEN: Karsten Warholm løp inn til nok en seier i Monaco. I bakgrunnen er den brasilianske kometen  Alison dos Santos, som kom på andreplass.

Det var også ny stevnerekord på Karsten Warholm. Hans nærmeste utfordrer var 21-åringen Alison dos Santos, som sprang i mål 43 hundredeler bak Warholm.

Forrige uke satte Karsten Warholm verdensrekord da han sprang inn til 46,70 på Bislett. Dermed slettet han rekorden som hadde stått i 29 år.

– Det er åpenbart et øyeblikk jeg har drømt om lengre enn jeg tror noen aner. Det har vært snakket mye om den verdensrekorden. I går på pressekonferansen ramlet det ut av meg at «jeg er dritlei av å høre om den verdensrekorden». Nå er den endelig min, sa Warholm i en tale til publikum vist på NRK.

Karsten Warholm er den største OL-favoritten. Der er det ventet at han får tøffest konkurranse fra Rai Benjamin, mens Alison dos Santos og Abderrahman Samba er de største outsiderne.