Gull-Mol mener konkurrenten «faket» skade da finalen snudde: – Teit av ham å legge seg ned

Anders Mol var kritisk til hvordan hans russiske konkurrent ble liggende på sanden og klage på smerter.

– Han ble frustrert fordi han ble blokket et par ganger og ble grinete da han falt ned der, sier Anders Mol om Viacheslav Kasilnikov.
  • Øystein Vik

NORGE-ROC 2–0

Tokyo: Russland hadde åpnet gullfinalen kjempegodt, og Norge var i trøbbel på centre courten i Shiokaze Park. Slik startet den spennende avslutningskampen i OL-turneringen i sandvolleyball, som Norge til slutt vant.

På stillingen 8–6 til Russland – eller ROC – hoppet Anders Mol og Viacheslav Krasilnikov opp i kamp om ballen på hver sin side av nettet.

Da de to landet kunne det se ut som om Mols venstre fot traff Krasilnikovs høyre.

– Jeg landet lite grann på ham, men det var teit av ham å legge seg ned på den måten, sier Mol om episoden som ble en snakkis på tribunen.

– Vi var usikre på formen vår før OL. Vi begynte å tvile på om vi var gode nok, sier Anders Mol.

– Har hatt verre skader

24-åringen fra Strandvik slo oppgitt ut med hendene da Kasilnikov la seg ned og klaget på smerter. Kampen måtte stoppes for at russeren skulle ha få behandling.

– Jeg tror ikke han trengte den behandlingen der, sier Mol.

Etter episoden mistet Russland ledelsen i kampen. Resten av gullfinalen hadde Norge initiativet, og energien russerne hadde vist da de slo ut Qatar i semifinalen virket å være borte.

BT spurte begge de to russiske spillerne om hva de tenker om episoden og Mols kritikk.

– Du har rett, det var en liten skade, men det betydde ingenting. Jeg har hatt verre skader, sier Krasilnikov på pressekonferansen.

Han satt ved siden av Mol med sølv rundt halsen og virket fornøyd med det. Mols beskrivelse av situasjonen kommenterte han ikke ytterligere.

– Norge var det sterkeste laget, mener han.

I intervjusonen, like etter medaljeutdelingen, svarte makkeren Oleg Stojanovskij på om skadesituasjonen påvirket kampen.

– Det gjorde litt vondt, men det endret ikke vår kampplan. Vi prøvde å fortsette med det samme vi hadde gjort før. Norge var best, sier russeren.

– Var det unfair?

– Det er slikt som kan skje i alle kamper. Det var ikke det som avgjorde finalen, sier Stoyanovskiy.

– Vi hadde utrolig lyst til å vise folk hva vi kunne i OL, sier Anders Mol.

– Vi må være kyniske

Men etter det som skjedde, snudde gullfinalen. Mol briljerte utover i første sett med flere blokkpoeng. I andre sett viste Sørum hvor fantastisk han er på sitt beste.

Til slutt vant Norge 2–0, 21–17 og 21–18. Skikkelig spennende ble det faktisk aldri, Norge var såpass overlegne.

Mol mener det norske laget klarte å frustrere russerne. Uansett skade eller ikke, noen medlidenhet var det aldri aktuelt å vise når det ble kjempet om OL-gull.

– Det er fort gjort å synes synd på motstanderen, men vi kan ikke det. Vi må være kyniske, og hadde han vært skadet, måtte vi ha presset ham enda mer. Vi må gå etter den svakeste, slik er det, sier Mol.

På pressekonferansen snakket Christian Sørum om at sandvolleyball er en ekstrem utfordring for psyken. Men de norske spillerne var ikke preget av gullpresset i finalen.

– Sandvolleyball er en av de mest mentalt utfordrende idrettene. Man prøver å hele tiden å lete etter svakheter hos motstanderen.