Michel Platini og Sepp Blatter tiltalt for bedrageri

Den sveitsiske påtalemyndigheten har tatt ut tiltale for bedrageri mot de tidligere fotballtoppene Michel Platini og Sepp Blatter.

Sepp Blatter (t.v.) og Michel Platini er igjen i søkelyset.

Platini og Blatter ble i 2015 utestengt fra fotballen i fire år etter en korrupsjonsskandale som blant annet innbefattet en pengeoverføring mellom dem i 2011. Den lød på to millioner sveitserfranc (18,5 millioner norske kroner i dagens kurs.)

Platini skal ha sendt krav på pengene til Fifa og fakturert dem som rådgivning i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i perioden 1998–2002. Det har altså ikke påtalemyndigheten trodd på.

Blatter og Platini har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt, og viser til en muntlig avtale de gjorde for over 20 år siden. Platini har sagt at han er utsatt for et komplott.

I mars ble straffen til tidligere Fifa-president Blatter forlenget til å vare frem til juni 2028.

Sepp Blatter har vært under hardt press etter beskyldninger om bedrageri. Her har den britiske komikeren Lee Nelson kastet en bunke sedler på den tidligere Fifa-presidenten i 2015.

Tilbake

Platini var i gang med jobben om å få bli Blatters etterkommer som Fifa-president da de ble utestengt.

I juni ble det klart at Platini var på vei tilbake til fotballen. Han skal bli den franske representanten i den internasjonale fotballspillerforeningen Fifpro fra og med november.

Platini var under etterforskning av sveitsiske myndigheter da han fikk jobben.

Tiltale

Nå er det altså klart at påtalemyndigheten i Sveits har tatt ut tiltale mot ham og Blatter for svindel.

Det skal være samme betaling som de ble straffet for i 2015 det er snakk om.

– Denne betalingen har skadet Fifa og urettmessig beriket Platini, sier den sveitsiske påtalemyndigheten i en uttalelse.