Hockeyspiller fikk halsen skåret opp: – Skrek at jeg kommer til å dø

Kanadiske Caleb Eefting (26) fikk et dypt kutt i halsen da han ble truffet av en motspillers skøyte i kampen mellom Mörrum og KRIF på nivå tre i svensk ishockey.

Det var sist torsdag at oppgjøret mellom de naboklubbene fikk en fryktelig dramatisk og skremmende vending etter bare 43 minutter.

Eefting forsøkte å ta pucken fra en motspiller som allerede har mistet balansen og har høyrebeinet oppe i luften. Skøyten treffer halsen til Eefting, som ikke oppfatter med en gang hva som har skjedd.

– Jeg så skøyten komme mot meg, men forsto ikke med en gang at jeg hadde blitt skåret. Jeg kjente bare et voldsomt smell, og trodde skøyten hadde truffet hjelmen, beskriver backen til Aftonbladet.

Les også

Zuccarello forbannet etter iskaldt tap: – Pinlig

LANGT KUTT: Caleb Eefting har et flere centimeter langt kutt på halsen etter ulykken på hockeyisen for tre dager siden.

Han kommer seg opp og beveger seg mot innbytterboksen, og når han skjønner at han har fått et stort kutt på halsen får han nærmest panikk:

– Jeg skrek at jeg kommer til å dø, og alt jeg tenkte på var å komme meg av isen for å få hjelp, sier 26-åringen.

Det var medisinsk personale til stede på kampen, og det ble lagt trykk på kuttet mens Eefting fikk beskjed om å ligge.

– Jeg kjente ingen smerte, men da jeg så at drakten og hanskene var dekket med blod var jeg livredd. Jeg spurte hele tiden om jeg kom til å dø, men de fikk roet meg ned.

Han ble fraktet til sykehuset i ambulanse og operert. Eefting skal ha hatt marginene på sin side, for legene informerte ham om at skaden kunne vært dødelig om skøyten hadde truffet noen millimeter annerledes.

Les også

Takker tilskuer som avslørte føflekkreft: – Reddet livet mitt

– Jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å reagerenår jeg er tilbake på isen, og om jeg kommer til å være redd. Men jeg vet samtidig at det ikke kommer til å skje igjen, så det skal nok gå bra, sier hockeyspilleren.

Flere alvorlige skøyteskader

Skarpe skøyteblader har forårsaket flere skader opp igjennom. NHL-spiller Richard Zednik ble også skadet i halsen da han i 2008 ble truffet av en lagkamerat.

Så sent som i oktober fikk finske Saku Vesterinen kuttet over pulsåren ved håndleddet da en motspillers skøyte traff ham.

Skøyteløper Håvard Holmefjord Lorentzen skar seg opp på sin egen skøyte i 2015, og karrieren var lenge truet som følge av leggskaden han pådro seg.