Sport

Ville seg ikke for Jansrud og Kilde i Kitzbühel-klassiker

Det så lenge ut til at Kjetil Jansrud ville kjempe om seieren, men mot slutten av utforløypen gikk det ikke nordmannens vei.

STARTET BRA: Det begynte med grønne tider, men holdt ikke inn for Kjetil Jansrud i Kitzbühel lørdag.
  • Truls Fenre
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

Med start nummer 17 måtte Kjetil Jansrud slå tiden til østerrikske Matthias Mayer, som hadde kjørt strålende. Og det startet bra for nordmannen som vant fredagens super-G.

– Han er 14 foran! Dette er mulig, utbrøt NRKs kommentator Thomas Lerdahl forhåpningsfullt etter at Jansrud ledet i toppen av den stupbratte løypen i Kitzbühel.

Ved neste mellomtid doblet han forspranget. Men så skiftet tallene fra grønne til røde. I mål fikk Jansrud se at han havnet 67 hundredeler bak østerrikeren, og nordmannen la hodet oppgitt bakover.

– Det ville seg ikke helt i dag, sa NRKs alpinkommentator Marius Arnesen.

Tiden holdt til slutt til en sjetteplass.

Kjetil Jansrud i målområdet etter å ha kjørt det klassiske utforrennet i Kitzbühel.

– Mistet momentum

Slik forklarer Jansrud hvorfor tidene endret seg:

– Det er enkelt å analysere for meg. Jeg får meg et ordentlig slag på høyre skien og mister momentum i mellompartiet. Der må man ha med seg farten. Så blir jeg litt forsiktig, forklarer han på spørsmål fra Aftenposten.

– Gjennomføringsmessig, til å være Kitzbühel med så røft og dårlig lys, tar jeg med meg en første- og en sjetteplass. Det er jeg fornøyd med. På den andre siden så hadde jeg lyst til å vinne dobbelt, sier Jansrud.

Les også

Jansrud roser lagkameraten etter viktig beskjed: – Akkurat det jeg trengte å høre

Kilde felt av feil

Aleksander Aamodt Kilde startet som nummer fem. Han sloss mot tidene til Bryce Bennett hele veien til mål, men var ett hundredels sekund bak amerikaneren da han passerte mållinjen.

– Det ble litt mye rot. Jeg sklir på skoen og så er jeg ni tideler bak. Da blir det vanskelig, sa Kilde, før han fortsatte:

– Jeg dummer meg ut akkurat der hvor jeg ikke skulle gjort det. Det kunne vært verre, men det er litt sånn de har vært hele sesongen. Litt feil, så veldig bra og så litt feil.

Selv om tiden til slutt skjøv ham ned på en niendeplass, tok han tilbake ledelsen i sammenlagtcupen fra Henrik Kristoffersen.

Les også

Jansrud unnskyldte seg etter norsk dobbeltseier i Kitzbühel: – Jeg må bare beklage, Østerrike

Aleksander Aamodt Kilde under lørdagens renn.

Østerriksk jubel

Kort tid etter Kildes løp var det klart for Beat Feuz. Med 16 pallplasser på sine siste 18 siste utforrenn hadde sveitseren favorittstempelet før start. Feuz har imidlertid aldri vunnet i Kitzbühel.

Hans fryktløse kjøring holdt til ledelse med hele 67 hundredeler på Bennett.

– Se på dette! Han kjører Kitzbühel som ingen annen. Hvem kan slå denne mannen, utbrøt Lerdahl.

Men det gjensto to østerrikere som også var sultne på seier. Først kjørte Vincent Kriechmayr inn til nøyaktig samme tid som Feuz. Så kom Matthias Mayer.

Etter strålende kjøring klokket østerrikeren inn 22 hundredeler foran Feuz og Kriechmayr.

Mayer, som delte andreplassen med Kilde i fredagens super-G-renn, kunne dermed juble for en strålende helg i Kitzbühel.

Les mer om

  1. Alpint
  2. Kjetil Jansrud
  3. Aleksander Aamodt Kilde