Boksegigant signerer Brækhus-avtale: – Veldig stolt

Cecilia Brækhus (38) har signert med promotørselskapet Matchroom Boxing.

Cecilia Brækhus har inngått ny avtale. Det skal gi flere store boksekamper.
  • Sondre Moen Myhre

Saken oppdateres.

Dermed kommer bergenseren i samme stall som verdensstjernen Anthony Joshua.

I juni var selskapet blant arrangørene til storkampen mellom Joshua og Andy Ruiz jr.. Begge bokserne skal ha tjent titalls millioner på kampen som Ruiz til slutt gikk seirende ut av.

– Jeg er veldig stolt av å kunne annonsere at jeg har signert for Matchroom Boxing i det som blir det neste kapittelet av min reise, sier Brækhus i en pressemelding.

I den samme pressemeldingen forteller 38-åringen at hun forventer å gå kamp snarlig.

– Som alltid skal jeg lete etter de største kampene, og de tøffeste utfordringene i ringen. Jeg gleder meg til å være tilbake i ringen snart, sier hun.

Les også

Brækhus vurderte å legge opp: Slik fant hun boksegleden igjen

Flere stjerner under beltet

Matchroom Boxing ledes av Eddie Hearn. Hearn er kjent for å arrangere noen av de største og mest spektakulære boksekampene i verden.

– Jeg er henrykt over å ønske Cecilia velkommen til laget, og jeg gleder meg til fremtiden, sier Hearn i den samme pressemeldingen.

Foruten Anthony Joshua har Matchroom Boxing også irske Katie Taylor i stallen. Taylor tok blant annet OL-gull i lettvekt under lekene i London i 2012. Nå har han altså sikret seg enda en hardtslående kvinne.

– Cecilia har vært en pioner i kvinneboksingen og har etablert seg som en av de største stjernene i sporten, fortsetter han.

Promotør Eddie Hearn (t.v.) leder Matchroom Boxing. I stallen har han blant annet verdensstjernen Anthony Joshua (t.h.).

– Vil føre til store kamper

Hearn understreker at kvinneboksing nå er større enn noensinne, og at bergenseren har vært en stor del av denne utviklingen.

Han er også sikker på at han vil kunne gi Brækhus store utfordringer fremover.

– Det kommer noen store kamper og arrangementer de neste årene som jeg forventer at Cecilia blir en stor del av, sier han.

Brækhus’ rådgiver Tom Loeffler mener signeringen er et skritt i riktig retning for 38-åringen.

– Dette vil gi Cecilia muligheten til å gå de store kampene hun ønsker. Cecilia hadde et fantastisk år i fjor og ønsker å fortsette dominansen som den største kvinnelige boksemesteren i 2020, sier Loeffler.