Bare nesten for Kristoff

Alexander Kristoff og Daniel Hoelgaard var begge med i spurten om seier på første etappe i Volta ao Algarve, men de nådde ikke opp.

Alexander Kristoff ble for langt bak før spurten, nådde ikke fram til de beste og måtte nøye seg med 4.-plass på første etappe i Volta ao Algarve.

Kristoff ble nummer fire og Hoelgaard nummer ni da nederlenderen Fabio Jakobsen fra QuickStep-laget tok første stikk i etapperittet sør i Portugal.

Etter 195,6 kilometer fra Portimão til Lagos kom feltet samlet til mål etter at et optimistisk brudd ble kjørt inn tre mil før mål.

Kristoff fra UAE Emirates og Hoelgaard fra Uno-X var med i jakten på posisjoner, men ingen av dem nådde helt fram.

– Jeg ble veldig ensom på siste kilometer igjen og tapte noen posisjoner inn i rundkjøringene. Jeg kom inn på oppløpet altfor langt bak, sa Kristoff til procycling.no.

Les også

Kristoff fornøyd til tross for nederlag i spurten: – Har tro på at det skal løsne

– Hadde jeg hatt en opptrekker, kunne jeg kanskje kommet bakfra, men nå måtte jeg gjøre den jobben selv, så jeg måtte ta altfor mye vind for å komme meg fram.

Også italienerne Elia Viviani fra Cofidis og Matteo Trentin fra CCC krysset mål før Kristoff.

Hoelgaard er spurteren i det norske Uno-X-laget, og han ble satt i posisjon av Anders Skaarseth. Han hang ikke med i kampen om de aller beste plasseringene, men sikret iallfall en topp-ti-plassering.

Rittet fortsetter torsdag med en 183,9 kilometer lang etappe fra Sagres til Alto da Fóia. Rittet avsluttes søndag med en tempoetappe.