Sport

Storhamar tilbake som storebror

Sist ble det tap mot Lillehammer, men tirsdag fikk Storhamar Dragons revansje på rivalen.

TILBAKE PÅ TRONEN: Storhamar vant mjøsderbyet mot Lillehammer. Her fra en tidligere anledning.
  • Håkon T. Kristiansen

STORHAMAR DRAGONS — LILLEHAMMER 4-1

Etter tre seirer av tre mulige denne sesongen mot naborivalen, tapte Storhamar Dragons forrige kamp mot Lillehammer. I dag var de tilbake på tronen som storebror etter 4-1 mot rivalen.

Storhamar-trener Rune Gulliksen hadde en plan om å dominere kampen og gjøre en god match.

- Jeg synes vi var solide i 3x20 minutter, sier Gulliksen som var fornøyd med Storhamars defensive spill og målvaktspillet til Tommy Johansen.

— Vi ønsker også å være gode defensivt, men kan ikke score på bestilling heller.

- Hvem ønsker dere i kvarten?

— Det blir enten Sparta eller Lillehammer, og det er hipp som happ. Vi bruker ikke tid på det, for det ikke vi som har valget. Det er vi som blir valgt, sier Rune Gulliksen.

Tirsdagens oppgjør ble en tett og jevn kamp som vanlig når de to lagene møtes. Og det var til slutt hjemmelaget som kunne strekke hendene i været som seierherrer etter kampslutt. Etter to jevne perioder ledet Storhamar 2-1, men giret om i tredje og rykket i fra. Kampen endte til slutt 4-1. Nathan Martz åpnet ballet i Hamar OL-Amfi med en suser midt i den andre perioden. Kampens beste spiller, keeper Tommy Johansen, viste seg fram halvveis i midtperioden med en trippelredning av de sjeldne, men måtte til slutt kapitulere da Alexander Reichenberg utliknet for bortelaget i spill fem mot fire. Rett før pause var Martz frampå igjen, denne gangen med en utsøkt målgivende pasning til Lars Erik Hesbråten som enkelt satte inn 2-1 til vertene.

I den siste perioden økte dragene ledelsen i overtall ved Lars Løkken Østli. Men det mest minneverdige fra dette mjøsderbyet skjedde med 1:34 igjen på klokka, da toppscoreren i GET-ligaen, Joakim Jensen, førte pucken mot Lillehammers tomme bur.

Han ble revet ned når han skulle avslutte, og etter lange diskusjoner ute på isen endte dommerne opp med å tildele Storhamar målet selv om pucken aldri krysset målstreken. En teknisk scoring endte altså seriespillets siste mjøsderby.

Storhamar vant kampen 4-1, og slo Lillehammer også 4-1 i innbyrdes oppgjør.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar
  3. Lillehammer IK