Sport

Her jubler Soares for scoringen som kan bety alt

Utligningsmålet med 46 sekunder igjen på klokken kan vippe mesterligaavansementet i retning Stavanger.

Josh Soares jubler for 3-3 og ett Oilers-poeng i Tsjekkia. Nå styrer Stavanger-laget egen mesterligaskjebne. To kamper mot Kalpa Kuopio gjenstår. Vinner Oilers én av dem, er de videre til 16-delsfinalen i Champions Hockey League.
 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Kristian Oftedal Kvendseth

OCELARI TRINEC — STAVANGER OILERS 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 1-0)

3-3-scoringen til Josh Soares med bare sekunder igjen på klokken utløste ville jubelscener på Oilers-benken og blant fansen på tribunen. Selv om det til slutt ble tap i sudden death, sørget nemlig det sene utligningsmålet for å gi Oilers full kontroll over egen mesterligaskjebne.

To kamper mot finske Kalpa Kuopio gjenstår. Vinner Oilers én av dem, er saken like klar som nyvannet is. Da er Oilers videre til 16-delsfinalen i mesterligaen.

 • Akkurat nå føles det veldig tungt. Vi går alltid for seier. Samtidig var det ett viktig poeng vi fikk med oss. Nå er alt opp til oss selv. Men vi får tenke på det senere. Nå er det bare kjipt å ha tapt, sier Mathias Trettenes til Aftenbladet.

Stavanger-gutten setter med det ord på stemningen som rådet i Oilers-garderoben etter kampslutt. Skuffelsen over poenget som glapp var langt større enn gleden over den sene utligningen. Det er en sunn holdning.

Samtidig er ikke det å tape 3-4 på bortebane mot den tsjekkiske seriemesteren noe å skamme seg over. Snarere tvert i mot. Spesielt når kampen viser at Oilers matcher en slik motstander både på kvalitet og moral.

Innholdsrikt

Kampen mot Ocelari Trinec fredag kveld inneholdt det meste. Trinec ledet 1-0. Oilers slo tilbake. Trinec ledet 2-1. Oilers slo tilbake. Og på stillingen 3-2, da Trinec-fansen i sommermodus allerede hadde innkassert den oppskriftsmessige seieren mot underdogen fra Norge, slo Oilers tilbake nok en gang. Dan Kissel fant Josh Soares som i samme bevegelse mottok pucken og sendte den i krysset. Enkelt. Elegant. Og fryktelig viktig.

For selv om Zbynek Irgl skjøt inn seiersmålet til 4-3 gjennom Henrik Holm tre minutter og 45 sekunder ut i forlengningen, er det et Oilers-lag fulle av selvtillit som lørdag setter seg på flyet til Finland. De drar videre med tap, men med vissheten om at de kan utfordre hvem som helst i Champions Hockey League.

Stavanger Oilers testet seg mot tsjekkiske Trinec fredag kveld.

Så er det selvfølgelig lett å ergre seg over at Johannes Johannesen – som nok en gang spilte en strålende kamp – ikke utnyttet to mot én-situasjonen i sudden death bedre, eller at Henrik Holm ikke maktet å stoppe avslutningen fra Irgl som avgjorde kampen. Med seier og to poeng hadde nemlig Oilers vært klare for sluttspillet i mesterligaen.- Det føles tungt. Vi hadde muligheten til å avgjøre og gå videre, men grep den ikke, sier Henrik Holm.

Rundt ham er Oilers-garderoben fullstendig taus. Ingen snakker sammen. Alle depper. …

 • Vi er så veldig nære. Samtidig må vi ta med oss tredjeperioden vi spilte her. Den var meget bra. Så er dette en ny bekreftelse på at vi holder et høyt nivå, fortsetter Holm.

Fordel Oilers

Etter to mesterligakamper står Oilers med fire poeng. Det er nok til å toppe gruppe L. Trinec – som har én kamp mer spilt enn Oilers og må vinne hjemmemøtet med Kalpa Kuopio neste helg for å gå forbi Stavanger – følger på plassen bak med tre poeng. Det finske laget fra Kuopio ligger sist med to poeng, men har til gjengjeld tre kamper igjen å spille. To av dem er mot Oilers. Den siste spilles i DNB Arena.

 • Det er greit å vite at vi er videre om vi vinner én av dem, sier Mathias Trettenes.

Den første muligheten får han og lagkameratene søndag ettermiddag i Kuopio.

Over til dere, Finland.

 1. Les også

  Slik skal Thoresen skape et nytt mesterligasjokk

 2. Les også

  Mannen bak det store hockeyeventyret

 3. Les også

  «Denne underdogen er forberedt på å bite fra seg»

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Karpe-medlemmet ble sjokkert da han så hvilke ytringer folk blir dømt for. Nå ønsker han endring.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5