Sport

Oilers fikk det veldig lett

Oilers trengte ikke å anstrenge seg nevneverdig for å sende Kongsvinger hjem med et solid tap.

Oilers mot Kongsvinger
  • Svein Hagen

OILERS – KONGSVINGER 12-3 (4-1, 4-0, 4-2)

Det gikk ikke mer enn snaue minuttet før Tommy Kristiansen havnet i fryseboksen. Men dette var likevel ikke noe hinder for at hjemmelaget like etterpå kunne ta ledelsen ved Dan Kissel, da var det spilt 2.13 av den første perioden. Denne scoringer gjorde også sitt til at Dan Kissel nå står med 200 poeng som Oilers-spiller.

Ting skjedde fort i DNB Arena etter den første scoringen, først utlignet Kongsvinger ved Victor Zetterberg etter 2.42. Bare 16 sekunder senere sørget Tommy Kristiansen for at hjemmelaget nok en gang tok ledelsen.

Oilers lekte seg

Henrik Medhus sørget for at Oilers øket ledelsen etter 5.45. Assist til denne scoringe hadde Oilers-debutanten Svein Petter Falk-Larssen. Like etter måtte laget nok en gang spille i undertall etter som Anders Henriksen måtte en tur i utvisningsboksen.

4-1 ordnet Christian Dahl Andersen etter 14.49 av perioden. I det hele tatt ser det ut som om hjemmelaget spillere leker seg ute på isen. Mot et Kongsvinger-lag de aldri har tapt for i seriesammenheng.

Flere scoringer ble det ikke i den første perioden, i en periode som Oilers som ventet har eid fra første stund. Skuddstatistikken for de første 20 minuttene viste 11-8 i hjemmelagets favør.

Økte kjapt ledelsen

Snaue to og et halvt minutt brukte Oilers før de kunne øke ledelsen i den andre perioden. Denne gangen var det Stian Høygård som var målscorer. Like etter måtte kveldens debutant, Svein Petter Falk-Larssen, ta seg en tur ut i fryseboksen.

Hjemmelaget fortsatte å presse Kongsvinger, og laget hadde mange store muligheter til å øke ledelsen den første halve perioden, men enten gikk skuddene utenfor eller ble reddet av gjestenes keeper.

Etter 33.05 kom det imidlertid en ny scoring, Tommy Kristiansen hadde ingen problemer med å score sitt andre mål for kvelden. Dermed er hjemmelaget i føringen med 6-1. Snaut tre minutter senere var det klart for 7-1, den scoringen var det Mathias Trettenes som ordnet. Bare 46 sekunder senere sørget Dan Kissel for nok en scoring for hjemmelaget. Det er rett og slett klasseforskjell på de to lagene ute på isen. Noe også skuddstatistikken skulle understreke, den vant Oilers 17-7 denne perioden.

Fire kjappe scoringer

Heller i den tredje perioden gikk det lang tid før hjemmelaget scoret. Tommy Kristiansen dundret pucken opp i nettaket. Hans tredje scoring så langt i kampen.

Like etter var det gjestene som kom en sjelden visitt, og reduserte ved Linus Olsson. Men hjemmelaget svarte umiddelbart og Petter Røste Fossen sørget for at laget leder komfortabelt 10-2. For så bare å oppleve at Kongsvinger nok en gang reduserte ved Patrik Wikstrand. Dermed fire kjappe scoringer tidlig i denne perioden.

Oilers ga seg ikke med deg. 11-3 ordnet Petter Røste Fossen, den kom etter 55.33. Og ikke nok med det, minuttet etter kom nok en scoring, signert Josh Soares. Rett og slett kalasseier her i DNB Arena i kveld.

Les også

  1. Zuccarello sikret overtid - men der sa det stopp for Rangers

  2. Her blir Andreas Martinsen matchvinner for Avalanche

  3. Tidligere landslagsprofil tvunget til å legge opp

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers